Sök
Rickard Hugg, Adam Boqvist och Hugo Leufvenius.
ÖVRIGT

Hoppfulla inför JVM – svenskarna producerar i OHL

Juniorkronornas insats i genrepsturneringen i Tjeckien förra veckan lämnade en del att önska. Och kanske öppnar det dörren för de svenska spelarna som imponerar i juniorligan OHL just nu.

Tre raka förluster och 2–14 i målskillnad var Juniorkronornas bleka facit i turneringen i Tjeckien förra veckan. Inget bra besked inför JVM om en dryg månad. Den svaga prestationen i Hodonin gör att vissa av spelarna i Nordamerika får en extra blick eller två av förbundskapten Tomas Montén.

Just nu är det flera stycken som går bra på andra sidan Atlanten. Inte minst då i juniorligan OHL. Där var ligans samtliga tre svenskar i spel under fredagen – och alla tre producerade.

Bäst gick det för Rickard Hugg i Kitchener Rangers. Han svarade för 1+2 i 5–2-vinsten över Saginaw Spirit och utsågs till matchens andra stjärna efter kedjekamraten Riley Damiani som dammade in ett hattrick.

UPPRYCKNING JÄMFÖRT MED I FJOL

Hugg håller på att ta stor revansch efter sitt bleka fjolår i OHL och är redan uppe i 28 poäng (11+17) på 22 matcher efter att ha gjort 32 poäng på 66 matcher i fjol.

Adam Boqvist tycks bli allt mer bekväm med nya omgivningen i London Knights. I mötet med Peterborough Petes noterades han för två assist när det blev seger med 7–3. Boqvist har 13 poäng (1+12) på 14 OHL-matcher.

Den tredje svensken som levererar i OHL just nu är Hugo Leufvenius i Sarnia Sting. Den store forwarden sköt säsongens elfte mål i förlustmatchen mot Windsor Spitfires (4–7). Han har 23 poäng på 21 matcher.

Den här artikeln handlar om: