Sök
Nyheter

Dahlin briljerade – förde Sabres till seger: ”Älskar att spela för det här laget”

Sakta men säkert har han blivit varmare i kläderna. Nu är Rasmus Dahlin glödhet. Efter att ha gjort 1+1 i natt har svensken gjort fem poäng på de senaste fyra matcherna, och börjar växa fram till en nyckelspelare.
– Om vi ligger under med två mål vet vi att vi kommer vända, säger Dahlin efter 3-2-vinsten mot Minnesota.

NHL:s ständiga sorgebarn de senaste åren, Buffalo, upplever just nu en av de bästa perioderna de haft de senaste åren. Laget har vunnit fem matcher i rad och sex av de senaste sju matcherna.

I natt låg de under med 2-0 i mötet med Minnesota, när Rasmus Dahlin klev in i handlingarna och tog över showen totalt. Svensken, som kunnat växa in i NHL lite i skymundan, stod för det som kan ha varit hans bästa match i den hittills unga NHL-karriären. Först via en lysande framspelning till backkompisen Jake McCabe i slutet av den första perioden.

Efter en mållös andraperiod var det sen också draftettan som kvitterade matchen genom att från nära håll pilla in 2-2. Det var hans andra mål i NHL-karriären, och den tionde poängen totalt. Han klättrar stadigt i rookiepoängligan och är nu sjua, men med samma poäng som fyran Oskar Lindblom.

Jason Pominville avgjorde sedan matchen och fullbordade därmed en stark vändning för Buffalo. Han valde efter matchen att lyfta fram Rasmus Dahlins betydelse för laget och segern.
– Han såg bekväm ut där ute. Han gör det jättebra på första målet, och det är lite kul att det är två backar som är där uppe runt målet. Sen går han på kassen och gör sitt mål. Det är kul att se. Han skapar chanser för oss med sin skridksoåkning.

Dahlin själv hyllade förstås lagmoralen.
– Om vi ligger under med två mål vet vi att vi kommer vända. Jag älskar att ha den känslan. Jag älskar att spela för det här laget, sade han.

Zavh Parise och Matt Dumba gjorde Minnesotas mål. Wild hade annars svårt med en storspelande Linus Ullmark, som räddade 35 skott i Sabres kasse.

Den här artikeln handlar om: