PITTSBURGH, PA – SEPTEMBER 26: Rasmus Asplund 74 of the Buffalo Sabres skates the puck up ice in the third period during the game against the Pittsburgh Penguins on September 26, 2018, at PPG Paints Arena in Pittsburgh, PA. (Photo by Justin Berl/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA SEP 26 Preseason – Sabres at Penguins PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon18092618 …
Nyheter

Sex blågula poäng – han gjorde karriärens första mål i Nordamerika

Det verkar inte finnas något stopp på svenskarnas framfart i Rochester. Inatt bidrog kvartetten med sex poäng när Americans kunde besegra Hartford med 3-4 på bortaplan.

Rasmus Asplund gjorde ifjol åtta mål och 20 assist för Färjestad i SHL. Men han har inte riktigt fått samma utdelning i AHL och inför nattens match mellan hans Rochester och Hartford stod han noterad för en assist.

Men 1:45 in på den andra perioden spräckte han den nollan när Victor Olofsson spelade fram.

Hartford gick sedan fram till en 3-1-ledning innan Lawrence Pilut kunde reducera med sitt tredje mål för säsongen. Alexander Nylander var en av framspelarna där.

Danny O’Regan kvitterade sedan och då fanns Rasmus Asplund med och spelade fram. Inte ens en minut senare kunde Zach Redmond avgöra när Lawrence Pilut fanns med i förarbetet.

Totalt sex svenskpoäng för Rochester i denna match. Lawrence Pilut avancerade upp till andra plats i AHL:s totala poängliga.

ROSÈN MED DUBBLA POÄNG

Det var inte bara Lawrence Pilut bland de svenska backarna i AHL som gjorde dubbla poäng inatt. Calle Rosén slog till med både mål och assist när hans Toronto Marlies vann mot Binghampton med 3-2.

Den förre Växjö-backen stod för kvitteringen 24 sekunder före full tid och sedan låg han och Carl Grundström bakom avgörandet på övertid. Målskytt där var Mason Marchment, bror till LHC:s Kennedy Marchmnent.