Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #8

En matchtät vecka med nästan tre hela omgångar är avverkad. Här är spelarna och händelserna som stuckit ut mest.

Ville Kolppanen, Rögle
Två matcher, två segrar, två insläppta mål. Ville Kolppanen hade en lysande vecka och tar plats i veckans lag. Han hjälpte tokheta Rögle till segrar mot bottenkollegorna Örebro och Mora, och gav dem en rejäl skjuts i tabellen.

Kodie Curran, Rögle (3)
Fortsätter abonnera på en plats i veckans lag. Imponerar i nästan varje match och stod för två nya mål i veckan. Rögle är ett av seriens formstarkaste lag och har börjat få tätkänning. Mycket tack vare backfyndet.

Joel Persson, Växjö
På tal om backfynd har förra säsongens store succéspelare, Joel Persson, börjat hitta storformen även den här säsongen. Efter en stark vecka är han nu uppe som trea i backarnas poängliga, bakom Curran och Färjestads Jesse Virtanen. Har en stor del i Växjös lyft.

Albin Eriksson, Skellefteå
Vilken vecka! Ur ingenstans blev Albin Erikssons SHL:s hetaste spelare. Stod för sex poäng den gångna veckan och var en stor anledning till att Skellefteå helt plötsligt tog sig ur sin jättekris och hittade en fin offensiv form igen. Kan han spurta sig in i JVM-truppen?

Andreas Thuresson, HV71
När HV breddade offensiven och gjorde klart med Filip Sandberg hittade Andreas Thuresson målformen. Fyra mål, varav tre kom i ett hattrick, och ett straffmål utöver det blev det under veckan. Dessutom fyllde Thuresson år igår. Vilken vecka!

Johannes Salmonsson, Timrå
Efter bara några få träningar med laget debuterade Johannes Salmonsson i veckan för Timrå. Han visade inga prov på ringrost under sina inledande framträdanden med laget. Även om Timrå går tungt kunde Salmonsson per omgående visa att han kommer bli betydelsefull. Det blev fyra poäng under veckans tre matcher.Veckans

 

 

…ÄNTLIGEN I Bud Holloway spräckte till sist sin målnolla i veckan. Han gjorde mål när Skellefteå vann med 9–0 mot Malmö och av bara farten kom ett till senare i samma match.

…ÄNTLIGEN II I samma match spräckte även hårt kritiserade Edwin Hedberg sin målnolla. För hans del var fullträffen dessutom den första i SHL i Skellefteås tröja.

…ÄNTLIGEN III Efter att ha lidit av sviterna av en hjärnskakning var Mattias Sjögren tillbaka i spel igen, i sitt älskade Rögle. Med tanke på att klubben redan brutit med Matt Anderson och Christian Thomas var en offensiv förstärkning precis det ett redan formstarkt Rögle behövde.

…hemvändare Vi fick inte bara en hemvändare i veckan. Vi fick tre. Axel Jonsson Fjällby återvände till sist till Djurgården, Michael Lindqvist lämnade New York Rangers för Färjestad och Filip Sandberg bröt med San Jose för HV71. Tre underhållande spelare som gör SHL till en roligare liga är tillbaka! Dessutom spelade Viktor Svedberg, som skrivit på ett korttidskontrakt med Linköping, sin första match för Cluben under veckan.

…oroande Djurgårdens två supercentrar, Andreas Engqvist och Jacob Josefson, är båda skadade. Och rapporterna är inte positiva. Bredd finns det gott om i Djurgården, men har de spetsen som behövs för att ersätta de båda storstjärnorna?

…nattrysare Det plan som skulle ta Färjestad ned till Ängelholm havererade innan det han lyfta och matchen blev två timmar försenad. Självklart gick matchen då också hela vägen till straffar. Väl där vann dock Färjestad, en bra bit efter klockan 23 på kvällen.

Den här artikeln handlar om: