Sök
181120 Chay Genoway of Frölunda and Linus Klasen of Lugano during the CHL game between Frölunda and Lugano in Göteborg on November 20, 2018. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …
Skellefteå AIK

CHL-SVEPET: Dramatiskt värre när Klasen blev syndabock

Två matcher med svenskt deltagande spelades under den tidiga kvällen idag i Champions Hockey Leauge. Det blev dramatiskt, men till slut kunde både Frölunda och Skellefteå gå vidare till kvartsfinal.

Frölunda – Lugano 5-4 (1-1,1-2,3-1)

Frölunda: Ryan Lasch (2), Jonathan Sigalet, Sebastian Stålberg, Samuel Fagemo

Det slutade 1-1 nere i Lugano och Frölunda började bäst i returen hemma i Frölundaborg och tog också ledningen tidigt i den första perioden. Lugano lyckades dock kvittera och i den andra akten gjorde de i stort sett en felfri period och kunde gå ifrån till 1-3.

Men med halva matchen spelad drog de på sig två utvisningar på samma gång och i spel fem mot tre kunde göteborgarna reducera. Kvitteringen kom också i den tredje perioden och Frölunda var helt klart på gång.

Men Lugano skulle återta ledningen. Frölunda kom tillbaka och när Luganos Linus Klasen drog på sig en onödig utvisning i offensiv zon fick hemmalaget ett gyllene läge att ta ledningen. Vilket de också gjorde genom Ryan Lasch.

Det blev riktigt dramatiskt i slutet när Lugano fick chansen i powerplay och dessutom plockade ut sin målvakt i jakt på kvittering. Men Frölunda lyckades hålla undan och kunde avancera vidare till kvartsfinal i CHL med totalt 6-5.

Skellefteå – Storhamar 3-2 (1-2,2-0,0-0)

Skellefteå: Bud Holloway (2), Juhamatti Aaltonen

Trots ett skyhögt favoritskap fick Skellefteå bara med sig ett oavgjort resultat från sitt besök i Norge i den första matchen. Och svenskarna var pressade i returen på hemmaplan också. Storhamar ledde med både 0-1 och 1-2 innan Skellefteå i den andra perioden kunde vända genom två mål av Bud Holloway.

Storhamar pressade på rejält i slutet och var ytterst nära en kvittering i allra sista sekund. Men Skellefteå höll undan och kan avancera vidare till kvartsfinal med sammanlagt 7-6. Bud Holloway stor matchvinnare med två mål och en assist.

Den här artikeln handlar om: