Sök
Niagara IceDogs slår på stort.
OHL

Galna trejden: De bytte bort elva (!) draftval

I de ligor där trejder är ett stående inslag ser vi ofta spelare bytas mot draftval. Men frågan är om vi inte fick se ett nytt rekord igår. I OHL trejdade nämligen Niagara IceDogs iväg elva draftval i ett bräde.

Den kanadensiska juniorligan OHL, Ontario Hockey League, fick igår se en trejd av närmast historiska mått. Niagara IceDogs ville gärna ha målsprutan Jason Robertson och backen Jacob Paquet från Kingston Frontenacs och gick extremt långt för att få stjärnduon.

De släppte nämligen iväg två spelare, backen Billy Constantinou och forwarden Ian Martin, och elva (!) draftval utspridda från 2019 till 2024. De släppte ifrån sig alltifrån ett andrarundeval nästa år till ett elfterundeval 2021. Spridda skurar, minst sagt.

Kingston Frontenacs ligger sist i sin konferens och kunde därför tänka sig att släppa iväg sin stora stjärna Robertson. Niagara kämpar å sin sida om seger i sin division och vill förstärka laget under resten av säsongen.

Den här artikeln handlar om: