Sök
Oliver Kylington.
Nyheter

Svenskens stormform intakt – imponerar i AHL

Lawrence Pilut är den svenske back som går bäst, och Erik Brännström har också fått mycket uppmärksamhet för sitt spel. Men glöm inte Oliver Kylington!

Den svenske backtalangen har gått mycket starkt i AHL under säsongen och sköt i natt sitt sjunde mål, när Calgarys farmarlag Stockton krossade Tucson Roadrunners med 8-2. Kylington förlängde sin målsvit till två matcher, sin poängsvit till fyra matcher och har gjort sju poäng på sina sex senaste matcher. Totalt har backen gjort 14 poäng på 17 framträdanden i AHL.

Fler svenskar gjorde mål i matchen. Adam Ollas Mattsson gjorde sitt andra mål för säsongen när han sköt 5-1 för Stockton, och Jens Lööke gjorde ett tröstmål för Tucson. Den tidigare Brynästalangen har gjort fyra mål under säsongen.

I nattens AHL fick vi också se en svensk målvakt bidra till en seger. Belleville Senators burväktare Filip Gustavsson stoppade 19 av 20 skott när laget 5-1-besegrade Charlotte Checkers. Målvaktslöftet har vunnit fem av tio matcher under säsongen.

Den här artikeln handlar om: