Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Hockeyallsvenskan – hockeymördare

Lagom till helgen har vi släppt ett nytt rykande podcast-avsnitt där vi ventilerar det mesta och det bästa som finns att ventilera om Hockeyettan och det som händer i och kring ligan.

I det nya avsnittet (#101 Hockeyallsvenskan – hockeymördare) rasar jag och maestro Skoglund (med all rätt) över att Hockeyettan blir mer och mer av en farmarliga och frågar oss om det egentligen inte är Hockeyallsvenskan som är de riktiga hockeymördarna.

Det blir fokus på streckstriderna och kampen om viktiga platser i Allettan, funderingar kring om någon av dem rent av kommer att avgöras på styrelseborden och den viktiga frågeställningen om någon av de tilltänkta topplagens tränare hänger löst.

Dessutom snack om ett par heta övergångar i Hockeyettan, den ständiga frågan huruvida det är bra eller dåligt att bli klara för Allettan tidigt och en liten hyllning till en tränare.

Max Lindroth hann lämna Hanhals för Tingsryd och Nils Carnbäck skeppas från Växjö till Mora under inspelningens gång, men va fan, det blev rätt bra ändå.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2018/11/22/101-hockeyallsvenskan-hockeymordare/

* * *

I eftermiddag är det slutligen dags för vad sjukt många hockeyintresserade runt om i landet har längtat efter. Enmansutredaren Ola Lundberg presenterar sitt förslag på hur serieupplägget för våra tre högsta serier ska se ut framöver.

Jag, som är marginellt fotbollsintresserad, satt härom om morgonen och försökte förstå mig på UEFA Nations League.

Först och främst vad det egentligen är för något och sedan hur det egentligen är uppbyggt och vad seger i olika matcher och grupper egentligen betyder.

Det var smått omöjligt.

Samtidigt var det en källa till klarsyn.

Lika obegripligt som jag tycker att Nations League är, lika obegripligt är naturligtvis merparten av hockeyns invecklade serieupplägg för precis alla som inte är super super super intresserade.

Så med den insikten…snälla, snälla snälla Ola, kom med något vettigt…

Den här artikeln handlar om: