Sök
Erik Karlsson.
Vancouver

Erik Karlsson närmar sig efterlängtad formtopp: ”Det blir bättre och bättre”

Det har lossnat för Erik Karlsson. Lossnat rejält. I natt gjorde svensken 1+2 när San José Sharks besegrade Vancouver Canucks med 4–0 på hemmais. Det ger honom åtta poäng på de fem senaste matcherna.

Det har tagit tid för Erik Karlsson att anpassa sig till den nya omgivningen i San José. Men kanske är det några stora steg mot formtoppen vi kunnat skönja den senaste veckan.

Första målet för nya klubben kom i mötet med St. Louis Blues för en knapp vecka sedan och i natt kom första trepoängsmatchen för svensken. När Sharks slog Vancouver Canucks med 4–0 hemma i SAP Center stod Karlsson för ett mål och två assist. Det ger honom två mål och totalt åtta poäng på de senaste fem matcherna.
– Det blir bättre och bättre, säger Karlsson till NHL.com.
– Jag tycker att vi spelade bra i dag. Vårt powerplay fungerade väl och vi skapade mycket chanser. Det hjälpte. Vi spelade bra defensivt också. Det är trevligt att vi kan få ihop det så bra då och då. Vi måste bara göra det oftare.

Karlssons andra mål i San Josés tröja kom i powerplay och betydde 3–0 tidigt i den tredje perioden. Svensken fick pucken av Joe Thornton och pricksköt förbi Anders Nilsson, tillbaka i Vancouvers kasse efter att ha missat tolv matcher med ett brutet finger.

THORNTON PASSERADE LEMIEUX

Just Thornton noterades för assist nummer 1 034 och 1 035 och passerade Mario Lemieux i alla tiders assistliga. 39-åringen är placerad på elfte plats där nu.

En annan Karlsson är Erik hade anledning att vara nöjd i natt också. Melker Karlsson lyckades nämligen spräcka sin målnolla efter 22 matcher utan nätkänning. 28-åringen hade inte gjort mål sedan 28 februari och hade totalt, om man räknar med fjolårssäsongen, gått mållös från 40 raka matcher i grundserien plus tio i slutspelet.

Vancouver Canucks har förlorat åtta raka matcher efter sin fina start på säsongen. I målet släppte Anders Nilsson in fyra mål på 24 skott. San Josés keeper Aaron Dell stoppade 19 skott och höll sin andra raka nolla.

San José – Vancouver 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)
San José: Logan Couture (8) (Erik Karlsson), Timo Meier (13), Erik Karlsson (2), Melker Karlsson (1) (Erik Karlsson).

Den här artikeln handlar om: