Sök
Erik Källgren
Västerviks IK

HA-SVEPET: AIK i serieledning efter blixtmålen – mäktig vändning av BIK

AIK är nya serieledare, Karlskoga bjöd på säsongens häftigaste vändning och Södertälje bröt den långa förlustsviten genom att slå Leksand. Det var några av händelserna att ta med sig från söndagens fem första matcher.

VITA HÄSTEN – KARLSKRONA 2-5

Vita Hästen: Henrik Rommel, William Wiå
Karlskrona: Matt Carey, Marcus Paulsson, Niklas Johansson, Nick Pageau, Justin Crandall

Vita Hästens krisläge blir allt värre. De föll med 4-2 hemma mot Karlskrona idag och är jumbo trots att de i nuläget har spelat en match mer än nästjumbon Tingsryd. Goda råd är dyra för ”Strumpan” & co. i Vita Hästen.

Det var inte direkt två formlag som möttes idag, men det var KHK som bröt sin förlustsvit som hade nått till tre matcher. Hästen har fem raka förluster.

AIK – OSKARSHAMN 2-0

AIK: Sam Marklund, Fredric Weigel
Oskarshamn:

Eftermiddagens stormatch spelades på Hovet där AIK besegrade den tidigare serieledaren Oskarshamn och därmed själva tog över positionen. Avgörandet kom i den andra perioden då hemmalaget inom loppet av 25 sekunder gjorde de två mål som avgjorde toppmötet.

I Johannes Jönssons frånvaro imponerade Erik Källgren på nytt och höll nollan. Han bröt därmed Oskarshamns fyra matcher långa segersvit, och hjälpte AIK till en sjunde vinst på de åtta senaste matcherna. AIK leder serien en poäng före IKO.

BJÖRKLÖVEN – VÄSTERÅS 5-4

Björklöven: Alexander Wiklund, Mattias Granlund, Jacob Peterson, Sebastian SelinFredric Andersson
Västerås: Gustav Lindberg, Jonas Liwing, Lukas Zetterberg,Jimmie Jansson

I Samuel Erssons frånvaro släppte Västerås in fem kassar i mittenmötet med Björklöven. Löven vann med 5-4, trots att gästerna stod för en mäktig upphämtning. Hemmalaget ledde nämligen med 4-1 då Västerås stod för tre raka mål och kvitterade med blott 3:22 kvar.

Bara 15 sekunder efter kvitteringen kom dock avgörandet från Fredric Andersson, som med sitt femte mål för säsongen återgav ledningen till Björklöven. Det målet blev matchens sista och gav dem tre mycket viktiga poäng kring playoff-strecket.

VÄSTERVIK – KARLSKOGA 4-6

Västervik: Trevor Mingoia, Jens Holmström x2, Ken Jäger
Karlskoga: Henrik Larsson, Dennis Fröland, Alexander Leandersson, Fredrik Forsberg, Victor Berglind, Gustaf Franzén

Jösses, vilken match! Västervik ledde med 4-1 och gick mot en bekväm seger. De hade dessutom 4-2 med bara sju minuter kvar att spela. Då vände precis allt. På lite drygt två minuter vände Karlskoga från 2-4 till 5-4 och ytterligare två minuter senare kom också 6-4 i tom kasse från Gustaf Franzén. En supervändning som innebar att Västervik missade chansen att ytterligare sticka ifrån kvalstrecket.

Värt att notera: Henrik Larsson, med två passningspoäng på 54 matcher i SHL; har gjort 2+2 på tre matcher sedan återkomsten till Karlskoga. Snacka om succé!

SÖDERTÄLJE- LEKSAND 3–1

Södertälje: Måns Lindbäck, Sebastian Dyk, Ludwig Blomstrand
Leksand: Wilde Bröms

Södertälje har vunnit en hockeymatch! Efter sex raka förluster besegrade de dessutom tabelltrean Leksand, av alla lag. Segerrycket kom under matchens första 32 minuter så formsvaga SSK gick ifrån till 3-0. Wilde Bröms reducerade kort efter 3-0-målet, men någn riktig match blev det aldrig.

Måns Lindbäcks 1-0-mål blev omdiskuterat då Leksandsspelarna hävdade att Axel Brage redan hade plocken på pucken innan den stöttes in av SSK-spelaren.

Den här artikeln handlar om: