Sök
Rasmus Dahlin och Christoffer Ehn
Nyheter

I natt möttes barndomsgrannarna i NHL: ”Är som en dröm”

Nattens match mellan Buffalo och Detroit var speciell. Dels för att Buffalo gick upp i topp i hela NHL, men också för att två barndomsvänner från Lidköping möttes: Rasmus Dahlin och Christoffer Ehn.
– Väldigt speciell känsla när jag nyss spelat mot min granne från lilla Lidköping, skrev Dahlin på twitter efter matchen.

Vi ser allt fler svenska ishockeyspelare från traditionella bandyorter slå igenom. I SHL har exempelvis Bollnäspojken Albin Eriksson och Skutskärssonen Victor Söderström slagit igenom, och i NHL möttes i natt två spelare från den lilla ishockeyorten Lidköping.

När Buffalo och Detroit drabbade samman var det en speciell match för Rasmus Dahlin och Christoffer Ehn. Det är två killar som tog sig från Lidköping till Frölunda och vidare till NHL. Mötet med Ehn var något som Rasmus Dahlin uppmärksammade med en storslagen tweet efter matchen.
– Väldigt speciell känsla när jag nyss spelat mot min granne från lilla Lidköping. Från landhockey på bakgården till NHL! Det är som en dröm!

Dahlin och hans Buffalo gick segrande ur striden. De tog sin nionde raka seger och toppar nu hela NHL. Förra säsongens solklara jumbo är på väg att vända upp och ned på hela hockeyvärlden.

I natt vann de med 3-2 sedan Sam Reinhart avgjort i straffläggningens sjunde omgång. Tage Thompson och glödheta Jeff Skinner gjorde de övriga målen. Dylan Larkin och Anthony Mantha sköt Detroits mål.

Rasmus Dahlin hade en passningspoäng för Sabres och i målet storspelade återigen Linus Ullmark. Han är obesegrad under säsongen och stoppade i natt 35 av 37 skott. Han utsågs till matchens första stjärna.

Den här artikeln handlar om: