Sök
Erik Gustafsson
Nyheter

Världsmästarbacken klev fram i sin jubileumsmatch – blev hjälte

Efter åtta raka förluster på bortaplan bröts den sviten för Chicago i natt. Stor hjälte blev Erik Gustafsson.

Jeremy Colliton har haft en kämpig start på sin karriär som NHL-coach. Men i natt bröt hans Chicago i alla fall en åtta matcher lång förlustsvit på bortaplan när Florida besegrades med 5-4 efter förlängning.

Halvvägs in i förlängningen kom avgörandet. VM-guldspelaren från i våras, Erik Gustafsson, klev fram och satte 5-4-målet. Fullträffen var hans tredje för säsongen och åttonde i NHL-karriären. Hjälteinsatsen kom dessutom i det som var hans hundrade match i NHL.

Gustav Forsling hade också en bra match och fick med sig två passningspoäng. Efter skadan som höll honom borta från spel i säsongsupptakten har han gjort fyra poäng på sina sex matcher i NHL under vintern.

David Kämpf, Patrick Kane, Alex DeBrincat och Alexandre Fortin gjorde Chicagos mål under ordinarie tid. Mike Hoffman, Jared McCann Aaron Ekblad och Frank Vatrano blev Floridas målskyttar.

Den här artikeln handlar om: