Sök
Ron Hextall.
Philadelphia

BOMBEN: General managern sparkas

Han har fått beröm för sitt sätt att åter göra Philadelphia till ett slagkraftigt lag. Nu kommer chockbeskedet: Ron Hextall får sparken som general manager.

När Ron Hextall tog över som general manager var det en klubb i spillror. Den tidigare general manager Paul Holmgren hade skrivit en mängd knasiga kontrakt, och Hextall har fått mycket beröm för sitt sätt att långsamt bli av med den ryggsäck Holmgren gav honom.

Hans tålamod med den otroligt kritiserade coachen Dave Hakstol har dock varit omdiskuterat, och kanske är det tålamodet med Hakstol som gjort att Hextall nu får sparken. Det var nämligen det chockbesked Philadelphia kom med idag. Laget har underpresterat under säsongen och är fem poäng från en slutspelsplats.

”DELAR INTE SAMMA FILOSOFI”

För att göra det än mer ironiskt är det ingen mindre än just Paul Holmgren som i sin roll som president sparkat Hextall som GM.
– Det har blivit tydligt att vi inte delar samma filosofi för vilken riktning klubben ska gå i. I ljuset av det har vi kommit fram till att det bästa är att göra en omedelbar förändring, säger Holmgren.

Nu ska presidenten själv inleda jakten efter klubblegendaren Hextalls efterträdare på posten som general manager.

Den här artikeln handlar om: