Sök
181101 HV71:s tränare Johan Lindbom under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 1 november 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 …
SHL

Sparkades i söndags – nu talar förre HV-tränaren ut: ”Lämnar med huvudet högt”

Efter en svag inledning av säsongen fick HV-tränaren Johan Lindbom i söndags kicken av HV71. Idag berättar han för första gången om sina tankar efter avskedet.
— Den dagen det blåser känner man att man står väldigt ensam, berättar han för Jönköpings-Posten.

En elfteplats i tabellen och svårt med målskyttet. Ja, då fick Johan Lindbom lämna sitt uppdrag som huvudtränare i HV71. En klubb han förde till SM-guld 2017.
— Jag är givetvis färgad i och med att det var jag som var tränare, men jag tycker att de hade kunnat göra andra förändringar som hade varit bättre än detta, berättar han för Jönköpings-Posten och fortsätter:
—  Hur de har gjort förändringar får stå för dem och det är ingenting jag vill kommentera. Men min uppfattning är att problemet inte var på tränarsidan i detta läget. Vi har jobbat i ett team och utan att tala illa om någon annan var vi ett av de starkaste tränarteamen i den här serien.

PROBLEMEN LÅG INTE PÅ LEDARSIDAN

Problemen menar han istället låg i målskyttet, effektiviteten och de uteblivna resultaten och han upplever de som nu är kvar i tränarstaben med Stephan Lundh som huvudtränare som ett kompetent tränarteam som han önskar lycka till. Han berättar också att han kände spelarnas förtroende.
— Absolut. Det visar inte minst alla sms och samtal jag har fått från spelare och kollegor och det känns jäkligt skönt.

Jönköpings-Posten: Fanns det något du känner att du hade kunnat göra annorlunda?
– Man lär sig alltid under resans gång. Men tränarmässigt och det rent sportsliga tycker jag att jag har gjort bra. Det finns så klart alltid saker i ledarskapet gentemot spelare och de andra i ledarteamet som man hade kunnat göra lite annorlunda, men jag har lärt mig mycket och jag känner mig stolt över den här tiden. Jag har gjort allt jag har kunnat och lämnar med huvudet högt.

Den här artikeln handlar om: