Sök
Erik Karlsson återvänder till Ottawa på lördag. …
San José

Känslosam comeback väntar för Karlsson

Han lämnade Ottawa under märkliga former. Nu återvänder Karlsson för första gången till sin gamla hemstad. Hur ska fansen reagera? 
– Det kommer bli kul, annorlunda, märkligt. Vi får se hur känslorna är, säger Karlsson till NHL.com.

Den tidigare Ottawakaptenen var älskad av fansen. Han var den självklare ledaren och en poängmaskin för laget. Men så började det blåsa snålt. Rykten gick att Karlsson ville lämna klubben för att spela i ett bättre lag. Och under slutet av förra säsongen rullades en märklig skandal upp där Erik Karlsson och frun Melinda Karlsson menade att de trakasserats av lagkamraten Mike Hoffman och hans flickvän.

Inför säsongen lämnade Erik Karlsson Kanadas huvudstad för San José Sharks. Hittills har det blivit 24 matcher och 15 poäng för svensken, som nu förbereder sig för att komma tillbaka till Ottawa i San Josés bortamatch som spelas på lördag.
– Jag ska inte ljuga. När Senators trejdade mig visste jag mer eller mindre vilket datum jag skulle komma tillbaka till Ottawa. Folk visste när matchen skulle spelas, säger Karlsson till NHL.com.

– Det ska bli kul där uppe. Vi har två matcher kvar innan den, men att åka till Ottawa kommer bli speciellt och annorlunda, fortsätter Karlsson.

JÄMFÖR MED ALFREDSSON ”NU SKA JAG GÅ IGENOM SAMMA SAK”

Erik Karlsson jämför matchen med den gången Daniel Alfredsson återvände till Ottawa. Alfredsson ledde Senators innan han lämnade för Detroit säsongen 2013-2014. Det blev också han sista säsong i karriären.
– Lyckligtvis, så vet jag ungefär vad jag kan förvänta mig. När Daniel Alfredsson kom tillbaka till Ottawa för första gången med Detroit, spenderade jag i stort sett hela dagen med honom inför matchen. Jag såg känslorna han gick igenom, jag såg hur stabil och kontrollerad han försökte vara. Och nu ska jag gå igenom samma sak, säger Karlsson till NHL.com.

Den här artikeln handlar om: