Sök
181128 Västerås Alexander Nilsson-Lindelöf jublar efter 3-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Leksand den 28 november 2018 i Västerås. …
Västerviks IK

HA-SVEPET: Västerås fina form håller i sig – hemmaslog Leksand

12 av 14 Hockeyallsvenska lag var i gång under onsdagskvällen. Nedan följer ett kort svep från kvällens sex matcher.

Västerås – Leksand 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)
Västerås: Lukas Zetterberg, Fredrik JohanssonAlexander Lindelöf
Leksand: Johan Porsberger, Jesper Ollas

Västerås tog ledningen genom mål av lagets skyttekung Lukas Zetterberg genom dennes 13:e mål för säsongen. Leksand kvitterade i inledningen av den andra perioden, men efter två snabba mål från Fredrik Johansson respektive Alexander Lindelöf kunde hemmalaget gå till andra periodvilan med en tvåmålsledning. Jesper Ollas fick in en reducering i den tredje perioden, men närmare än så kom inte Leksand. Segern var Västerås sjätte på de sju senaste matcherna.

Almtuna – Tingsryd 4–3 efter straffar (1–0, 2–2, 0–1, 0–0, 1–0 )
Almtuna: Erik Santesson, Per Svensson, Lucas Sandström, Alexander Bjurström (avgörande straff)
Tingsryd: Kim Tallberg, Max Novak, Gustav Olhaver

Publiken i Gränbyhallen bjöds på en svängig historia under onsdagskvällen. Almtuna tog ledningen i den första perioden, men två snabba mål från gästerna i inledningen av den andra perioden vände på steken. Veteranen Per Svensson kvitterade sedan för hemmalaget innan Lucas Sandström kunde sätta 3–2 till Almtuna precis innan den andra periodpausen. Gustav Olhaver kvitterade i början av den tredje perioden och matchen gick vidare till både förlängning och straffar. Där kunde hemmalaget dra det längsta strået när Brynäslånet Alexander Bjurström avgjorde straffläggningen.

Karlskrona – AIK 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)
Karlskrona: Axel Sundberg (2), Marcus PaulssonJoseph Jonsson
AIK: Eric Castonguay

Karlskrona fick en drömstart på kvällens match mot AIK då man gick upp i en tvåmålsledning redan efter 01:48 spelat. Eric Castonguay reducerade precis innan den första perioden var över, men Joseph Jonsson kunde utöka hemmalagets ledning i den andra perioden. När sedan Axel Sundberg satte 4–1 med fyra minuter kvar av den tredje perioden var matchen säkrad för hemmalaget, som i och med segern avancerar upp till en fjärdeplats i den Hockeyallsvenska tabellen.

Västervik – Pantern 3–5 (1–2, 2–1, 0–2)
Västervik: Kellen Jones, Pierre Gustavsson, Victor Öhman
Pantern: Filip Lennström (2), Nick OlesenVilliam Haag, Lukas Haudum

Det var bottenmöte i Plivit Trade hallen under onsdagskvällen. Publiken bjöds på åtta mål när Pantern kunde vinna med 5–3 i Västervik. Stor matchvinnare för gästerna blev österrikaren Lukas Haudum som stod för ett mål och två assist i matchen. Panterns målvakt Lars Volden förtjänar också beröm, då han räddade 42 av 45 hemmaskott.

BIK Karlskoga – Björklöven 6–3 (1–0, 3–3, 2–0)
BIK Karlskoga: Carl Berglund (3), Victor Berglind, Gustaf Franzén, Juliuz Persson
Björklöven: William Eriksson (2), Filip Cruseman

BIK Karlskoga hakar på i den Hockeyallsvenska tabelltoppen. Detta efter att man hemmabesegrat Björklöven med 5–3 under onsdagskvällen. Carl Berglund stod för ett hattrick för hemmalaget och var således en starkt bidragande orsak till segern. I och med segern klättrar Karlskoga upp till tredjeplatsen i den Hockeyallsvenska tabellen.

Södertälje – Vita Hästen 3–2 efter straffar (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)
Södertälje: Sebastian Höglund, Christopher Liljewall
Vita Hästen: Christopher Fish, Mattias Kalin

Södertälje kunde vända och vinna kvällens hemmamatch mot Vita Hästen. Hemmalaget ledde tillställningen efter den första perioden, men efter ett mål i mittperioden från Christopher Fish och ett tidigt mål i den tredje perioden av Mattias Kalin satt Norrköpingslaget i förarsätet i den tredje perioden. Christopher Liljewall lyckades emellertid pricka in kvitteringspucken med drygt sju minuter kvar av ordinarie matchtid och efter en mållös förlängning kunde David Åslin skjuta extrapoängen till Södertälje. Segern var Södertäljes andra i rad, medan Vita Hästen nu har förlorat sex matcher på raken.

Den här artikeln handlar om: