Sök
Växjö och Färjestad blev kvällens vinnare.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Tätt och jämnt när toppen slog botten

Det spelades två matcher i SHL under onsdagskvällen. Det var toppen mot botten som ställdes mot varandra i båda arenorna och det var topplagen som kunde gå segrande ur bägge bataljerna i kväll.

Växjö – Örebro 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Växjö: Arvid Lundberg, Dominik Bokk, Pontus Netterberg
Örebro: Jonathan Andersson, Tom Wandell

Växjös fina form håller i sig. I kväll kom smålänningarnas sjätte seger på de sju senaste matcherna när man hemmabesegrade Örebro med 3–2. Arvid Lundberg kunde med sitt första mål för säsongen ge hemmalaget ledningen i mitten av den första perioden. Örebrobacken Jonathan Andersson kvitterade i inledningen av mittperioden, men Dominik Bokk såg till så att Växjö ledde med uddamålet efter två spelade perioder. Pontus Netterberg kunde sedan punktera matchen i den tredje perioden när han satte 3–1 i spel fem mot fyra.
Örebro fick in ett tröstmål genom Tom Wandell i slutet av matchen, men närmare än så kom inte närkingarna.
I och med segern avancerar Växjö till andraplatsen i SHL-tabellen.

Färjestad – Timrå 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Färjestad: Michael Lindqvist, Johan Ryno
Timrå: Filip Hållander

Färjestad fick en drömstart på kvällens match mot Timrå. Efter blott 14 sekunders spel tilldömdes hemmalaget ett straffslag. Återvändaren Michael Lindqvist klev fram och satte dit sitt första mål i Färjestadströjan efter hemkomsten från AHL-sejouren i Hartford. Gästande Timrå var annars det spelförande laget under första halvan av matchen och i mitten av den andra perioden kunde Filip Hållander kvittera matchen.
Bara ett par minuter efter Timrås kvitteringsmål kunde dock Johan Ryno pricka in 2–1 bakom Niklas Svedberg i Timråmålet, ett mål som skulle visa sig bli matchens sista. Färjestad går upp på en femteplats tack vare segern, medan Timrå alltjämt ligger kvar på tolfeplatsen i SHL.

Den här artikeln handlar om: