Sök
William Nylander
Toronto

UPPGIFTER: Nylander-soppan nära upplösning

På lördag är det deadline day. Då måste William Nylander ha skrivit ett nytt kontrakt med Toronto eller något annat lag i NHL, annars får han inte spela i ligan. Men nu ser det ut som att det hela kan lösas innan det.

Sedan lönetakserans intåg i NHL har ingen RFA-spelare suttit av så långt in på säsongen utan kontrakt, som William Nylander har i år. På lördag eftermiddag måste parterna ha kommit överens för att Nylander ska få spela ishockey i Nordamerika under säsongen.

LÄS ÄVEN: Nylander tränar med AIK

Men förhandlingarna uppges i alla fall gå åt rätt håll. Häromdagen meddelade Sportsnets Chris Johnston att Nylander-lägret ser ut att kunna gå med på ett sexårskontrakt värt 6,9 miljoner dollar per säsong.

TREJD OSANNOLIK

Nu kommer Johnstons kollega Elliotte Friedman med uppgifter som säger att det kan skilja så ”lite” som 300 000 dollar mellan parterna. Han pekar dock på ett problem, och det är att både Toronto och Nylander tycker att de redan avvikit så mycket från sitt ursprungsbud att det kan bli svårt att avvika än mer från det. Han tar också upp ett exempel från 2007, då klubbikonen Ryan Smyth trejdades från Edmonton för att det skiljde så lite som 100 000 dollar i förhandlingarna.

Friedman menar också att en trejd ter sig mer och mer osannolik. Det ser med andra ord ut att bli spel i Toronto, eller inte alls i NHL, kommande säsong för William Nylanders del.

Den här artikeln handlar om: