Sök
Gabriel Landeskog.
Pittsburgh

Blixtsnabbt hattrick av Crosby – då snodde Landeskog matchvinnarrollen

Sidney Crosby var Pittsburgh ensam på sina axlar. Det räckte inte. Colorados superkedja var för starka för att enmansshowen i Penguins skulle räcka. Colorado vann med 6-3 sedan Gabriel Landeskog avgjort.

Sidney Crosby är i superform. På de fem matcher han spelat sedan han kom tillbaka från en dryg veckas skadefrånvaro har han gjort fem mål och totalt nio poäng. I nattens möte med Colorado hade han en ordentlig uppvisning.

Med inte ens en minut kvar av den andra perioden ledde Colorado med 3-0. Knappt fem minuter in i den tredje stod det 3-3. Då hade Sidney Crosby gjort tre raka mål för gästerna och på egen hand tagit laget tillbaka i matchen. Två av målen kom med 42 sekunders mellanrum under den andra periodens slutskede.

SUPERKEDJAN AVGJORDE

Men efter superstjärnans tre raka mål vaknade Colorado till liv igen. Halvvägs in i den tredje perioden klev nämligen Gabriel Landeskog fram. Framspelad av sia parhästar Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen sköt han sitt 15:e mål för säsongen och blev matchvinnare. För att ytterligare visa sin matchvinnaraura fanns lagkaptenen dessutom med i förarbetet till 5-3-målet med en halvminut kvar. Ett mål som kom från Nathan MacKinnon.

MacKinnon hade fyra poäng (1+3), Landeskog två (1+1) och Mikko Rantanen två (0+2). En vanlig dag på jobbet för det som just nu är NHL:s bästa kedja, med andra ord. Superkedjan har tagit Colorado till sex raka vinster.

Samuel Girard, Erik Johnson och Sven Andrighetto var trion som tog Colorado till en tidig 3-0-ledning. Och 6-3-målet med 16 sekunder kvar? Det kom från Carl Söderberg. Han har gjort åtta mål den här säsongen och gör i skymundan en stark höst för Colorado Avalanches del.

Den här artikeln handlar om: