Sök
181129 HV71:s tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Hv71 den 29 november 2018 i Ängelholm. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 / …
Skellefteå AIK

SHL-SVEPET: De vann efter tränarbytet – fyra matcher gav sju mål

Det spelades fyra matcher i SHL under torsdagskvällen. Nedan tar vi er igenom dessa i ett svep. 

Luleå – Linköping  2 – 1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Luleå: Petter Emanuelsson, Jack Connolly
Linköping: Viktor Svedberg

Serieledarna tog emot ett Linköping som hackat på slutet. Backen Viktor Svedberg gav östgötarna ledningen i den första perioden och sedan var det mållöst ända till mitten av den tredje perioden då Luleå kunde kvittera.

Den tredje periodens start blev fördröjd då ett allvarligt sjukdomsfall inträffade på läktaren och spelarna fick inte komma in förrän personen tagits om hand på läktaren.

Det blev inga fler mål och matchen gick till förlängning och straffar där Jack Connolly kunde avgöra.

Skellefteå – Mora  2 – 0 (1-0, 0-0, 1-0)

Skellefteå: Adam Pettersson, Edwin Hedberg
Mora:-

Adam Pettersson gav Skellefteå ledningen tidigt i matchen och sedan var det länge mållöst innan hemmalaget kunde öka på fem minuter in på den tredje perioden. Det var allt som hände i målväg i Skellefteå denna torsdag.

Rögle – HV71  0 – 1 (0-0, 0-0, 0-1)

Rögle: –
HV71: Sebastian Wännström

Rubriken på den här matchen var givetvis om det skulle bli någon effekt av tränarbytet i HV71. Johan Lindbom fick ju kicken i söndags och den tidigare assisterande Stephan Lundh tog över.

HV.s problem har varit effektiviteten och den har uppenbarligen inte blivit bättre av tränarbytet. Men efter halva den tredje perioden spelad kämpade Sebastian Wännström in pucken i mål bakom Rögles målvakt Justin Pogge.

Rögle pressade på rejält i slutet, men HV kunde rida ur stormen och bryta den fem förluster långa sviten.

Frölunda – Brynäs 1 – 0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Frölunda: Patrik Carlsson
Brynäs: –

Måltorkan i dagens fyra SHL-matcher var påtaglig även i Göteborg. Det skulle krävas att Brynäs målvakt David Rautio i förlängningsspelet drog på sig en trippingutvisning för att det här skulle avgöras. Patrik Carlsson kunde då avgöra i spel fyra mot tre.

Den här artikeln handlar om: