Sök
Laine firade 100 mot Hawks
Winnipeg

Finske superskytten firade 100: ”Nu får jag jaga 200”

Patril Laines formtopp håller i sig. Inatt kom två nya mål från finländarens klubba och det fanns anledning för honom att fira när Jets besegrade Chicago Blackhawks med 6-5. Han nådde nämligen 100 mål i NHL-karriären
– Det var sköt att få det ur vägen, sa han själv efteråt.

Det blev en nordisk kombination som sänkte Chicago Blackhawks under torsdagen. Nikolaj Ehlers gjorde hattrick och finländaren Patrik Laine sköt två mål när Hawks besegrades. Det var Ehlers tredje hattrick i NHL-karriären. Laines två mål sköt honom en bra bit in i historieböckerna. Med de dubbla fullträffarna nådde, och passerade, Laine 100-målsgränsen i NHL

 

Finlänadren som var exakt 20 år och 224 dagar gammal under torsdagens match, blav därmed fjärde yngste spelare att nå den magiska gränsen bakom Wayne Gretzky (20 år och 40 dagar), Jimmy Carson (20 år och 116 dagar), samt Brian Bellows (20 år och 179 dagar).

”NU FÅR JAG JAGA 200”

Själv tog han milstolpen med sitt sedvanliga lugn:
– Jag visste att det skulle komma förr eller senare. När man jobbar hårt kommer man att nå dit någon gång. Det var skönt att få det ur vägen. Nu får jag jaga 200 mål. Det var en skön seger, sammanfattade Laine det hela. Laine gjorde 18 mål under november månad.

Jets vann därmed för andra gången oå tre matcher men laget har bara två segrar på de senaste fem matcherna och formen är lite upp och ner. Men värre är det i Chicago som i och med nattens förlust har förlorat 15 av de senaste 18 matcherna.
– Jag kan ite förklara det. Laget har varit redo inför matcherna. Vi måste helt enkelt vara bättre. Det finns inget annat att säga. Vi måste vara bättre, sa Chicagos backstjärna Duncan Keith efteråt.

 

Den här artikeln handlar om: