Sök
Nils Carnbäck
Växjö Lakers HC

Han bytte mästarna mot jumbon: ”Fick inget förtroende från tränaren”

Efter några år i Växjö, som ledde till ett SM-guld, lämnade Nils Carnbäck häromveckan mästarna för SHL-jumbon Mora. Nu berättar han om beslutet.
– Växjö trodde inte riktigt på mig, förklarar 21-åringen.

Att försöka slå sig in i Växjös lag är lättare sagt än gjort. Nils Carnbäck var ofta precis på gränsen till att få spela, och valde därför att lämna klubben för att få mer speltid i Mora. Nu har han gjort sina två första matcher för den nya klubben.

Httills ser 21-åringen bara fördelar med flytten.
– Det har inte varit någon större omställning. Den stora grejen är ju att jag har fått spela och det är det som är kul. Det känns skönt att få förtroende från tränaren och det är ett gäng med riktigt goa gubbar här.
– Men en liten skillnad är det att komma till sånt här gäng, eftersom vi varit inne i en svacka, medan Växjö hade fyra, fem raka vinster när jag lämnade.

”KLART DET VARIT LITE JOBBIGT”

Nils Carnbäck menar att just förtroendet från tränaren var det som saknades när han var i Växjö.
– Den här säsongen har jag spelat bra tycker jag. Men jag kände att jag inte hade förtroendet från tränaren. Dom trodde inte riktigt på mig i Växjö. Det är klart att det har varit lite jobbigt. Jag har tappat självförtroendet, litegrann. Samtidigt har jag hela tiden sett det som att det bara är för mig att jobba på, för att få mer speltid. Jag har hela tiden försökt visa att jag förtjänar att få spela mer.
– Det hade varit lite på tal redan innan att jag skulle till Mora, och sen kom möjligheten upp igen. Då kände jag att det var dags att lämna. Det var dags för en ny utmaning.

Foto: Bildbyrån

Var det på ditt initativ du lämnade Växjö?
– Det var lite både och. Jag kände själv att jag inte fick spela så mycket som jag ville. Och Växjö hade en del skadade spelare som man fick höra skulle komma tillbaka, så då hade det blivit ännu mindre speltid. Så det var nog båda som tog initiativet till det här. Men jag behövde nog komma bort därifrån, liksom.

Känner du något ont blod till Växjö?
– Nej, det skulle jag inte säga. Jag är glad för deras skull också. Det har varit lärorikt att ha fått vara med om en sådan här grej också och det har varit en rolig tid i Växjö.

TROR PÅ KLÄTTRING

Nils Carnbäck tror också att situationen hade kunnat vara annorlunda om inte HockeyAllsvenskan infört den lånebegränsning som gör att de endast får plocka in tre spelare under en säsong.
– Ja, det är klart att en sådan grej kan påverka. Att spela i HockeyAllsvenskan är en möjlighet att få speltid. Jo, det är klart det är så. Det hade kunnat vara något, att komma ned och hjälpa till där.

Moracentern känner ingen extra press att leverera för att få stanna i SHL i fortsättningen nu när han kommit till Mora, utan ser det som en möjlighet. Han tror också att SHL-jumbon kommer ta sig ur svackan och klättra i tabellen.
– Jag tror vi kommer lösa det här. Vi har haft ett par matcher nu där det studsat åt fel håll, men jag är säker på att det om några matcher kommer vara tvärtom. Då kommer det studsa åt rätt håll för oss.

I morgon väntar spel mot Frölunda på hemmaplan.
– Det blir en rolig match. Frölunda är ett bra lag och de kommer komma ut hårt. Men vi ska nog kunna ge dem en bra tillställning i Mora. Det handlar om att göra det enkla. Vi behöver vinna varena liten närkamp som vi kan. Då kommer det lösa sig.

 

Den här artikeln handlar om: