Sök
Jens Lööke.
Nyheter

Svenskens KHL-rättigheter trejdade

Om det någon gång skulle bli aktuellt med KHL-spel för Jens Lööke är det inte längre Jokerit som har hans rättigheter. De trejdades nämligen till Sibir Novosibirsk idag.

Precis som NHL har KHL en årlig draft där klubbarna får tinga spelare. Jens Lööke valdes som spelare 136 i KHL-draften för fyra år sedan av Jokerit, och de har därför haft rättigheterna till honom om han skulle välja spel i ligan någon gång.

Men idag kom beskedet att de bytt bort rätten till honom. Skulle det bli KHL-spel för svensken får han klä sig varmt, för nu är det Sibir Novosibirsk som äger rättigheterna till 21-åringen.

BYTS MOT FINLÄNDARE

Jokerit fick i stället finske Saku Mäenalanens rättigheter. Han gjorde stor succé i Kärpät förra säsongen och slog sig in i VM-laget, och tog den här säsongen klivet till Nordamerika där han gjort elva poäng på 20 matcher för Carolinas farmarlag Charlotte Checkers. Med tanke på att han är från Finland ser Jokerit säkert goda chanser att locka honom till laget i framtiden.

Jens Lööke har gjort sju poäng på 17 matcher för Arizonas farmarlag Tucson Roadrunners under säsongen.

Den här artikeln handlar om: