Tog försts segern
SHL

Han tog första segern: ”Visste inte var jag skulle ta vägen”

ANNONS

Målvakten Jacob Johansson tog sin första seger för säsongen när LHC besegrade Malmö med 4-3. Även om förlusterna inte tagit hårt smakade segerns sötma fint efteråt:
– Jag ville slåss med någon, ler han när Hockeysverige möter upp efter matchen. 

Linköping och Malmö bjöd på…ja, det mesta egentligen. Sju godkända mål, två bortdämda och till slut en lättad hemmamålvakt. LHC inledde rappt och fick 1-0 bortdömt – vid två tillfällen. Istället var det gästande Malmö som bjöd på en dubbelsalva inom 34 sekunder genom Jens Olsson och Henrik Hetta i periodens slutskede.

Hemmalaget tvingades dessutom till målvaktsbyte efter att en känning gjorde att Gustavsson inte kunde fortsätta. In kom Jacob Johansson, lagets andremålvakt och när slutsignalen löd hade han – äntligen – tagit sin första seger för året.  Han fick beskedet att han skulle spela direkt efter den första perioden och gjorde vad han skulle:
– Nu blir det ju inga direkta förberedelser. När jag ska starta så vet jag ju det dagen innan och då har jag tänkt på matchen sedan jag fått reda på det, i princip. När man kommer in som idag är det direkt in i hetluften och då är det bara att köra. Sen är man kanske inte hundra procent varm i kroppen. Nu hade jag ju chansen att röra på mig lite och värmningen var inte långt bort. Mentalt kan det finnas en fördel, det blir inte samma uppbyggnad när man kastas in sådär, säger han.

LHC gjorde en bra förstaperiod men befann sig alltså i underläge efter Malmös avslutande dubbelsalva. De bortdömda målen satte sig inte nämnvärt på LHC-spelarnas hjärnor. Kanske allra minst Jacob Johanssons:
– Nej jag tänkte inte på…., säger han och ändrar sig snabbt:
– Nej, jag hörde inte snacket på bänken om det om jag ska vara ärlig, ler han. Vi hade ju skapat många chanser och det var bara att fortsätta köra på. Men det är klart att det tar lite mental energi. Vi kunde ju haft 2-0 efter första och istället ligger vi under med samma siffror.

LHC fortsatte att trumma på och utdelningen kom redan efter 1:08 när Joe Whitney bombade in reduceringen i powerplay sedan Fredrik Händemark dragit på sig en tripping-utvisning. Och 2-2 kom, även det i powerplay, knappt 16 minuter in i perioden när Derek Roy hittade rätt bakom  Oscar Alsenfelt, fint framspelad av Adam Brodecki.

INGEN FÖRLÄNGNING DEN HÄR GÅNGEN

Den tredje perioden började halvsömningt men det dröjde inte länge förrän hemmalaget trampade igång igen. 3-2 kom genom Johan Södergran, men det skulle bli lite nerv i matchen. Fredrik Storm kvitterade med drygt sex minuter kvar när han, från nära håll, kunde stöta in 3-3 efter en vacker diagonalpassning från Anton Mylläri.
– Vi har ju åkt på den där i slutet några gånger och då har matcherna gått till förlänging så det var skönt att vi kunde ta hem det här, säger han.

Linköping vann till slut efter full tid sedan Fredrik Karlsson gjort 4-3 i powerplay med 31 sekunder kvar av matchen

BLIR KVAR  LHC

. Det har varit en lustig säsong för Johansson, som alltså tog sin första seger för året. Han menar att han gått tillbaka och analsyerat varje match men säger samtidgt:
– Man tänker väl kanske lite extra på det när studsarna går emot. Då tänker jag kanske lite extra på det.Nu har jag ju tagit poäng så det är inte ”rena” förluster.  Men det är sånt som händer i en karriär. Jag har ju vunnit matcher förut, säger han.

Han ler. Första segern är en lättnad, det märks. Det lär dock inte bli den sista. Under fredagen kritade han på en kontraktsförlängning som gör att han blir kvar i Linköping till och med våren 2021.
– Det känns fantastiskt, så klart. Det är här jag vill spela. När jag fick chansen att skriva på ett nytt tvåårskontrakt var det inte mycket att tänka på, säger han och ler. Jag har varit här så länge nu. Vad blir det? Sju år någonting. Det har blivit min hemstad och jag utvecklas bra här.

Fredagen kröntes med nytt kontrakt. Lördagen inleddes på bänken men kröntes med första SHL-segern för året. Och han var första hemmaspelare att i tack-ritualen med ståplatsfansen slänga sig i sargen.

Klyschornas fråga, men hur kändes det att hoppa in i sargen där?
-Aaah! Det var helt underbart  Det var så mycket endorfiner där. Jag ville nästan slåss med någon, jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Det behöver han inte oroa sig för nu heller. Jacob Johansson ska ingenstans.
Han blir kvar.
”Hemma” i Linköping.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch