Sök
Timrå IK

SHL-SVEPET: Galna avgöranden i Linköping och Timrå – ”Alla tror det är avblåst”

De tre första SHL-matcherna på lördagen bjöd på superdrama på alla håll. I såväl Linköping som Timrå fick vi dessutom se två otroliga avgöranden.

LINKÖPING – MALMÖ 4-3

Linköping: Joe Whitney, Derek Roy, Johan Södergran, Filip Karlsson
Malmö: Jens Olsson, Henrik Hetta, Frederik Storm

Omgångens svängigaste match utspelade sig i Linköping. Malmö hade 2-0, LHC vände till 3-2, Malmö kvitterade sent, och med halvminuten kvar att spela avgjorde Filip Karlsson. Därmed bröt LHC en svit på fyra raka förluste.r

Läs mer om matchen här.

RÖGLE – LULEÅ 2-3 EFTER STRAFFAR

Rögle: Leon Bristedt, Linus Sandin
Luleå: Erik Gustafsson, Emil Larsson, Niklas Olausson

Det är klart det skulle bli jämnt, och poäng åt båda håll, när SHL:s två formstarkaste lag möttes. Luleå ledde två gånger om men Rögle kämpade sig tillbaka båda gångerna och jobbade sig till en förlängning. Matchen gick sedan hela vägen till straffar.

Och är det något lag du inte vill möta i en straffläggning i SHL är det Luleå. De har imponerat stort i den spelformen och lyckas ständigt gå segrande ur striderna. Idag missade straffspecialisten och poängkungen Jack Connolly sin straff, men då klev i stället Emil Larsson och Niklas Olausson fram. Luleå toppar SHL.

TIMRÅ – ÖREBRO

Timrå: Filip HållanderJohannes Kinnvall
Örebro: Aaron Palushaj

Oj, vilken rysare det här blev. I dagens stora bottenmöte lyckades till sist Timrå vinna, men avgörandet kom att bli något omdiskuterat. Med bara två sekunder kvar av förlängningen pillade Johannes Kinnvall fram pucken från Eero Kilpeläinens benskydd. Örebrospelarna agerade som om de trodde det var avblåst, men pucken var aldrig blockerad. I stället kunde Kinvall avgöra inför ett förvirrat Örebro.
– Alla tror ju det är avblåst, sade kommentatorn Lars Lindberg.

Den hårt pressade coachen Niclas Sundblad var besviken över det märkliga avgörandet.
– Jag tyckte den var blockerad från den vinkeln vi hade. Jag var helt hundra på det, att Eero hade den. Jag hörde ingen signal, men tänkte att han kanske skulle blåst lite tidigare.
– Det är surt att förlora på en sådan situation.

Den här artikeln handlar om: