Sök
120126 Ishockey, Elitserien, AIK – Djurgården: Andreas Holmqvist, Djurgården, jubel efter 3-3. …
Nyheter

VM-guldbacken gör comeback – klar för spel i Hockeyettan

2006 var Andreas Holmqvist en del av det Tre Kronor-lag som vann VM-guld i Riga. Fyra år efter att han lade skridskorna på hyllan är nu 37-åringen klar för en comeback – i Hockeyettanklubben Kalmar.

Nykomligen i Hockeyettan meddelar via sin Twitter att Andreas Holmqvist är klar för spel i klubben. Kontrakter gäller under resterande delen av den här säsongen, skriver Kalmar på sin Twitter.

Holmqvist har bland annat åtta SHL-säsonger samt tre säsonger i tyska Köln på meritlistan. 37-åringen draftades av Tampa Bay i andrarundan av draften 2001 och spelade två säsonger i Nordamerika mellan 2003 och 2005. Holmqvists starkaste lysande merit är VM-guldet som han tog med Tre Kronor 2006. Backen utsågs även till den tyska ligans bästa spelare säsongen 2012/13.

368 SHL-MATCHER PÅ MERITLISTAN

Under sina år i SHL representerade Holmqvist Linköping, Frölunda och Djurgården. Totalt har 37-åringen spelat 368 matcher i SHL.

Backen har inte spelat någon hockey de fyra säsongerna, bortsett från en match med division 5-laget Boo HC Panthers den här hösten. Säsongerna 2015/16 och 2016/17 jobbade Holmqvist som assisterande tränare i Djurgårdens SDHL-lag.

Kalmar ligger i dagsläget på en åttondeplats i Hockeyettan Södra. Med tre matcher kvar har smålänningarna åtta poäng upp till Nybro på Allettan-plats, så Holmqvist och Kalmar får nog rikta in sig på spel i fortsättningsserien efter jul.

Den här artikeln handlar om: