Sök
Tre avstängningar utfärdades under söndagen.
Skellefteå AIK

Efter anmälningarna – så långa blir avstängningarna för anmälda trion

Tidigare under söndagen anmäldes Oskar Steen, Daniel Sondell och Albin Eriksson till disciplinnämnden för tilltag i gårdagens SHL-matcher. Nu kommer straffen från nämnden: Steen och Eriksson stängs av i fem matcher medan Sondell får vila de två kommande matcherna.

LÄS ÄVEN: SHL-trio anmäls till disciplinnämnden

Skellefteå AIK-forwarden Albin Eriksson tvingas till en lång, ofrivillig vila efter sin huvudtackling på Jacob Blomqvist i gårdagens 0–2-förlust mot Brynäs. Disciplinnämnden har bestämt att stänga av Eriksson i fem matcher för tilltaget och menar på att tacklingen är respektlös, kommer från blind side och att det är en stor skaderisk i att dela ut tacklingen. Eriksson bötfälls också 5 894 kronor för tacklingen.

25 000 KRONOR I BÖTER

Även Oskar Steen stängs av i fem matcher för sin crosschecking på Bobbo Peterson i Djurgården. Även där menar disciplinnämnden att tilltaget var respektlöst och att det fanns en stor skaderisk. Man menar även att Djurgårdsspelaren var i en försvarslös position i ett utsatt läge nära sargen. Steen tvingas också betala en böter på 9 775 kronor.

Daniel Sondell får ett lite lindrigare straff än Eriksson och Steen. Luleåbacken, som slog upp klubban i skrevet på Rögles Ted Brithén i gårdagens match, stängs av i två matcher för tilltaget. Utöver avstängningen får Sondell böta 25 000 kronor.

Den här artikeln handlar om: