Sök
181128 Leksands Wilde Bröms deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Leksand den 28 november 2018 i Västerås. …
Västerviks IK

HA-SVEPET: Fortsatt tungt för Leksand – AIK vann rysare i Västervik

Det bjöds på adventshockey i Hockeyallsvenskan under söndagen. Fyra matcher startade klockan 15:00 och nedan följer ett svep från dessa matcher.

Leksand – BIK Karlskoga 2–5 (0–0, 1–2, 1–3)
Leksand: Axel Bergkvist, Johan Porsberger
BIK Karlskoga: Jesper Kokkonen (2), Jonatan Harju, Dennis Fröland, Juliuz Persson

Leksand fortsätter att ha det jobbigt. Under söndagen inkasserade dalalaget sin femte raka förlust i Hockeyallvenskan när BIK Karlskoga blev för svåra hemma i Tegera Arena.
Efter en mållös förstaperiod kunde Leksand ta ledningen genom unge Axel Bergkvist, men efter det var det gästerna som tog över målskyttet. Jonatan Harju och Dennis Fröland såg till så att Karlskoga gick till den andra pausvilan med en uddamålsledning innan Jesper Kokkonen sköt två mål i den tredje perioden.
Johan Porsberger fick in en reducering powerplay med drygt sex minuter kvar av matchen, men Juliuz Persson kunde punktera matchen när han satte 5–2 med en och en halv minut kvar av matchen.

Västervik – AIK 1–2 efter förlängning (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)
Västervik: Victor Öhman
AIK: Jesper Frödén (2)

AIK tog sin femte seger på de sex senaste matcherna när man bortabesegrade Västervik med 2–1. Segern satt långt inne för serieledarna, som fick vänta ända till mitten av den tredje perioden innan Jesper Frödén kunde spräcka Emil Kruses nolla. AIK såg sedan länge ut att ta samtliga tre poäng, men en sen kvittering från Victor Öhman tvingade matchen till förlängning. Där kunde Jesper Frödén sätta sitt andra mål för kvällen och således skjuta extrapoängen till AIK.

Tingsryd – Karlskrona 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)
Tingsryd: Filip Ahl (2), Daniel Öhrn
Karlskrona: Jörgen Karterud, André Nordstrand

Publiken i Tingsryd bjöds på en svängig match i derbyt mellan Tingsryd och Karlskrona. Med två perioder spelade hade hemmalaget en tvåmålsledning efter två mål av Filip Ahl, men efter två snabba Karlskrona-mål i den tredje perioden såg matchen ut att gå till förlängningsspel. Då klev Daniel Öhrn fram och frälste hemmapubliken med sitt 3–2-mål med bara 46 sekunder kvar av matchen. I och med segern klättrar Tingsryd förbi Almtuna i tabellen och ligger i dagsläget över kvalstrecket.

Modo – Almtuna 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Modo: Ludvig Elvenes, Kalle Jellvert, Johan Eriksson
Almtuna:

Modo kunde ta sin tredje raka seger när man hemmabesegrade Almtuna med 3–0. Linus Lundin stod för en fin insats i Modo-målet när han räddade samtliga 26 Almtuna-skott. Lundin räddade även en Almtunastraff vid 0–0-läge i den andra perioden. I och med segern klättrar Modo upp till en femteplats i tabellen.

Ytterligare tre Hockeyallsvenska matcher spelas under söndagen. Södertälje – Pantern och Västerås – Oskarshamn startar klockan 17:30 medan mötet mellan Vita Hästen och Björklöven har nedsläpp 18:30.

Den här artikeln handlar om: