Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Underskatta aldrig värdet av ett stort namn

Näste veteran att snöra på sig skridskorna och äntra en Hockeyettan-is är den gamle SHL-backen Andreas Holmqvist som skrivit på för Kalmar. En klubb som uppenbarligen fattat värdet av ett stort namn.

Som om det inte räckte med tre poäng i den svängiga rock’n’roll-matchen mot Hanhals (7-5) och fortsatt liv i kampen om platser i Allettan satte Kalmar punkt för söndagskvällen genom att presentera en uppseendeväckande värvning.

Den forne SHL- och VM-backen Andreas Holmqvist.

Det genererade förstås rubriker både lite här och var. Garanterat precis vad som var meningen.

För det är så klart svårt att tro att 37-åringen ska kunna kliva in och bidra med mer än uppmärksamhet för klubben från start.

Holmqvist var med och spelade Djurgården ur SHL säsongen 11/12 och drog sedan till Tyskland och Kölner Haie där tre raka säsonger fick runda av karriären.

Sedan dess har han inte lirat mer hockey än en strömatch med Boo HC Panthers i division 5 den här säsongen. Det är tre och en halv säsong utan hockey där han ägnat två åt att stå på bänken som assisterande coach i Djurgårdens SDHL-bås.

Jag tar mig friheten att gissa att det kommer vara ganska rostigt för den forne riktigt vasse poängbacken. Och som ni vet, Hockeyettan är betydligt bättre än vad de flesta tror. Inte minst nere i söder.

Men på flera sätt är Andreas Holmqvist till Kalmar naturligtvis en alldeles utmärkt värvning.

Att han har erfarenhet i överflöd att sprida omkring sig behöver förstås inte betvivlas, men framförallt ger det klubben viktig uppmärksamhet.

Tänk själva, det fanns naturligtvis en anledning till att både Tranås och HC Dalen gärna berättade att de diskuterade med Daniel Josefsson i somras, det finns naturligtvis en anledning till att Piteå mer än gärna berättar att de om möjligheten skulle uppenbara sig absolut skulle vilja se Per Ledin i truppen och utöver den sportsliga leveransen i powerplay finns det förstås en uppsida med att plocka in Conny Strömberg så som Arboga och Örnsköldsvik gjort den här säsongen.

Oavsett skick skapar stora kända namn lite extra intresse som kan driva in någon extra krona och locka någon extra besökare till hallen. Saker som är grymt viktiga i den annars ganska undanskymda miljön i Hockeyettan.

En rubrik extra kan vara guld värd så att säga.

Kalmar förnekar sig inte som poplag, utan agerar precis så som ett poplag ska agera när det gäller värvningen av Holmqvist.

Det är show. Det skapar buzz och kanske kan det också ge lite sportslig guldkant som bonus vad det lider framöver.

Kalmar har fattat grejen. Underskatta aldrig värdet av ett stort namn.

Den här artikeln handlar om: