Sök
Filip Gustavsson stod för en sagolik räddning i natt.
Nyheter

VIDEO: Se svenske VM-målvaktens galna räddning – rånar motståndaren

Filip Gustavsson må ha haft en knackig start på sin karriär i Nordamerika. Men i nattens match mot Lehigh Valley Phantoms stod 20-åringen för vad som förmodligen är en stark kandidat till årets räddning i AHL den här säsongen.

Filip Gustavsson lämnade SHL och Luleå för spel i Nordamerika inför den här säsongen. Det har uteslutande blivit spel i AHL för den svenske målvakten som var en del av det Tre Kronor-lag som bärgade VM-guldet i Köpenhamn i våras.

MIRAKULÖS RÄDDNING

Efter 14 spelade matcher står Gustavsson noterad för en räddningsprocent på blygsamma 88,6 procent och har släppt in 3,61 mål per match. I nattens match mot Lehigh Valley Phantoms släppte Gustavsson in tre mål på 36 skott – men kanske borde det varit fyra insläppta mål?

I slutskedet av den första perioden stod Gustavsson nämligen för en av årets svettigaste räddningar när han på ett mirakulöst sätt lyckades hindra Phantoms Greg Carey från att kvittera matchen. Helt överspelad lyckades 20-åringen sträcka ut klubban och rädda pucken från att gå in i det gapande tomma målet.

Matchen då? Den vann Lehigh Valley med 4–2 efter att Chris Conner skjutit 3–2 till Phantoms med 14 sekunder kvar av den tredje perioden. Taylor Leier satte sedan slutresultatet 4–2 i tom kasse med fem sekunder kvar.

SE RÄDDNINGEN I KLIPPET NEDAN:

Den här artikeln handlar om: