Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #10

ANNONS

Ännu en händelserik SHL-vecka är lagd till handlingarna. Här listar vi spelare som stuckit ut och det mest minnesvärda från veckan som gick.

MÅLVAKT

David Rautio, Brynäs
Vilken revansch! Efter en tung höst där han dragits med skador och en storspelande kollega i Tomi Karhunen klev den 33-årige målvakten fram och räddade 71 av 72 skottt den gångna veckan. Rautio höll sin andra nolla för säsongen när han nollade Skellefteå efter 44 räddningar i lördags.

BACKAR

Johannes Kinnvall, Timrå
21-åringen drar ett tungt lass hos nykomlingen och får ett stort förtroende av Timråtränaren Fredrik Andersson. Den gångna veckan blev Kinnvall stor matchhjälte för sitt Timrå när han avgjorde hemmamötet mot Örebro med bara två sekunder kvar av förlängningsspelet. De där extrapoängen kan visa sig viktiga för Timrå när säsongen ska skummeras.

Mikko Lehtonen, HV71 (2)
HV71 vann båda sina matcher den gånga veckan och släppte bara in två mål under dessa matcher. Mikko Lehtonen var den back som fått störtst förtroende i Jönköpingslaget under veckan och visade upp fint spel både i offensiven och defensiven.

FORWARDS

Michael Lindqvist, Färjestad
Den förlorade sonen är tillbaka i Karlstad och den gångna veckan varvade 24-åringen upp med två mål och ett assist. Färjestad vann båda sina matcher den gångna veckan och Lindqvist blev målskytt i båda matcherna.

Filip Hållander, Timrå
Forwardstalangen har en fin vecka bakom sig med två mål och ett assist på två matcher. Hållander är en av Timrås viktigaste spelare och blev målskytt i båda Timrås matcher under veckan som gick.

Niklas Olausson, Luleå
Luleå fortsätter att gå som tåget i SHL och inkasserade ytterligare två segrar under veckan, båda efter straffläggning. Niklas Olausson är en spelare som får stort förtroende i lagmaskinen Luleå och noterades för det avgörande straffmålet i lördagens match mot Rögle, en match där 32-åringen även fick en passningspoäng på Erik Gustafssons 1–0-mål.

Veckans

…avstängningar: Det delades ut tre avstängningar i SHL under veckan. Luleåbacken Daniel Sondell fick två matcher när han körde upp klubban i skrevet på Rögles Ted Brithén, medan Skellefteås Albin Eriksson (se klipp nedan) samt Färjestads Oskar Steen stängdes av fem matcher vardera för en huvudtackling respektive crosschecking.

…comeback: Fabian Zetterlund var tillbaka i Färjestads laguppställning efter knäskadan som hållit honom borta från spel i en och en halv månad. Den JVM-aktuelle forwarden blev målskytt direkt när Färjestad vände 0–2 till 3–2 i bortamötet med Djurgården.

…comeback (2): Niklas Rubin har förvisso inte varit långtidsskadad, men innan matchen mot Rögle i lördags hade Luleåmålvakten inte stått en match på en månad. Rubin stoppade 27 av 29 skott när Luleå kunde besegra Ängelholmslaget på straffar.

…brutna svit: Inför tisdagens möte mot Frölunda hade Rögle inte vunnit i Scandinavium på 24 år. Daniel Zaar blev den spelare som kunde bryta Ängelholmlagets förbannelse när han med bara 65 sekunder kvar av den tredje perioden kunde pricka in 2–1-pucken bakom Johan Mattsson.

…mardrömsbesked: Emil Molin knäskada vill inte ge med sig. Under veckan blev det klart att Molin kommer att tvingas till en knäoperation som kan hålla honom borta i tio månader.

…mardrömsbesked (2): Skellefteå AIK:s JVM-aktuella forward Jonatan Berggren blir borta från spel i tre månader på grund av en ryggskada.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch