Sök
Frölunda segrade i Tjeckien
Skellefteå AIK

CHL-kvartsfinalerna: Blandat svenskt i kvällens första matcher

Under tisdagen spelas fyra matcher i Champions Hockey League och de två tidiga kamperna slutade med en svensk seger – och en oavgjord match.

Frölunda kopplade greppet direkt mot Kometa Brno i slutspelet i Champions Hockey League. Roger Rönnbergs manskap stod för en stabil insats och 4-1-segern är siffror som kom med mersmak. Ett reservetonat Brno, som bara mönstrade 13 ordinarie spelare, bröt visserligen dödläget genom Bedřich Köhler men två mål från Patrik Carlsson – ett med 27 sekunder kvar av den första perioden och ett 17 in på den andra – vände på steken. Frölunda var med bred marginal det bättre laget och  Mats Rosseli-Olsen och Chay Genoway nätade även för Göteborgslaget.

VÄSTERBOTTNINGARNA RÄDDADE OAVGJORT

I Skellefteå såg länge hemmalaget ut att hamna i en väldigt besvärlig sits mot tjeckiska Plzen. Sverigebekante Milan Gulas gjorde 0-1 i mitten av den första perioden coh i den andra ökade Matyáš Kantner och Petr Kodýtek på till 0-2, respektive 0-3 inom loppet av tre minuter. Men i slutakten vaknade Skellefteå till liv och Juhamatti Aaltonen reducerade innan Linus Lindström stod för två mål och räddade oavgjort. 

Returerna spelas nästa tisdag.

Den här artikeln handlar om: