Sök
SHL
EKHOLM: ”Det visar att klubbkänslan fortfarande finns”

Ted Brithén har skrivit på för fyra nya år med Rögle. Det är bara att gratulera båda parter. Har Rögleprodukten någonsin varit bättre än vad han är just nu?

Under tisdagen kom nyheten som legat och bubblat ett tag. Ted Brithén har förlängt sitt kontrakt med moderklubben Rögle BK. Inte för ett år. Inte två. Utan fyra år. Det är en deal som sänder ännu ett budskap om vart detta Rögle är och i framtiden också vill.

Inför förra säsongen var Brithén Rögles stora värvning under silly season. Hemvändaren utnämndes till lagkapten och tog en ganska stor roll på sina axlar. En roll som var svår att fylla. Efter en tung start för både honom själv och klubben rök hans ”C” när Cam och Chris Abbott kom till föreningen. Men efter det växte Brithén, och i slutet av förra säsongen var han inte bara lagets poängbästa utan också mest ledande spelare på isen.

Så har han fortsatt i år. Som nybliven tvåbarnsfar har han blivit som en ”pappa” i Rögle. Han tar ansvar på isen kväll efter kväll och att han inte kom med till Channel One Cup under nästa vecka var för mig något överraskande. Brithén har varit formidabel i den grönvita dressen, och det var när förstakedjan med honom, Leon Bristedt och Daniel Zaar började leverera som Rögle också lyfte från sin mardrömsstart. Sedan har han bara fortsatt.

Det finns många saker med det här kontraktet som jag gillar, även ur ett bredare perspektiv.

  • Det är ett långt kontrakt – vilket gör att spelaren kommer förknippas med klubben och bli en förebild under flera år framöver. 
  • Det säger en hel del om en klubb som gått väldigt mycket upp och ner de senaste åren. Ett kontrakt av sådan här dignitet vittnar om att Rögle bygger långsiktigt för att bli ett topplag och har förtroendet för spelarna att det kommer bli så.
  • Det kanske allra viktigaste –  det visar att klubbkänslan fortfarande finns i hockeyvärlden.

 

Brithén är fostrad i Rögle och har gått hela vägen genom klubbens ungdomslag till A-laget. I just fallet Rögle, som är en liten klubb i en relativt liten stad, är det här stort. Klubbens fans älskar spelare som återvänder till Lindab Arena efter några år på andra orter. Mattias Sjögren och Daniel Zaar är två andra som gjort det och i framtiden vet jag att supportrarna också drömmer om Eric Martinsson, Dennis Everberg och Niklas Hansson. Brithén, Zaar och Sjögren visar att de drömmarna kan bli verklighet.

Ted Brithén har nog inte varit bättre än vad han är just nu.
Men jag tror inte att det stannar här. För när (eller om) Rögle får ordentligt flyt på sin skuta, det vill säga får bra säsongsinledningar och blir ett riktigt stabilt SHL-lag över 52 omgångar, då kan Brithén sätta ännu mer prägel på det här laget.
Med sitt nya kontrakt i handen har han åtminstone till och med säsongen 2022-23 på sig.

Och som sagt, det är bara att gratulera.

// @ekholmpeter

Den här artikeln handlar om: