Sök
181122 HV71:s Filip Sandberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Brynäs den 22 november 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200 …
SHL

Mardrömsbeskedet: Återvändaren opererad – missar resten av säsongen

För drygt två veckor sedan återvände Filip Sandberg till HV71 från spel i Nordamerika. Efter bara tre matcher står det nu klart att 24-åringen missar resten av säsongen efter att ha tvingats till en njuroperation, skriver HV71 i ett pressmeddelande.

HV71:s läkare Jonas Kalman berättar för klubbens hemsida att Filip Sandberg drabbades av buksmärtor efter torsdagens match mot Rögle. Akuta undersökningar gjordes på 24-åringen och det visade sig vara en förträngning på blodkärlet till ena njuren.
– Han har under helgen genomgått operation i Linköping, för att återställa blodflödet till njuren. Jag har pratat med kirurgen som utförde operationen, och man är försiktigt positiv. Vi hoppas nu på en god återhämtning och att det inte tillstöter några komplikationer, säger Kalman till hemsidan.

BEDÖMER ATT SÄSONGEN ÄR ÖVER

Operationen innebär att Filip Sandberg troligtvis blir borta från spel resten av säsongen.
– Vad detta innebär för framtida hockeyspel är svårt att säga, men bedömningen just nu är att säsongen 18/19 är över för Filip, säger Kalman.

Filip Sandberg återvände till HV71 för drygt två veckor sedan efter att ha spelat en och en halv säsong i San Jose Barracuda i AHL. Under sina tre matcher i HV-tröjan har den 24-årige forwarden gått poänglös och noterats för en tvåminutersutvisning.

Sandberg förlängde sitt kontrakt med HV71 i samband med återkomsten. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2020/21.

Den här artikeln handlar om: