Sök
Gary Bettman släppte nyheten under fredagen.
Seattle

NHL expanderar till Seattle: ”Har alla förutsättningar att bli en bra NHL-stad”

Idag spikade NHL’s Board of Govenors det vi alla väntat på: Ligan expanderar med ett 32:a lag där Seattle i nordvästra USA blir ny destination.
– Det kommer absolut att bli en bra hockeystad, säger Gustav Olhaver, som spelat för Seattle Thunderbirds, till hockeysverige.se.

Nu är det bekräftat. Seattle blir det 32:a laget i National Hockey League från och med säsongen 2021-22. Ligans kommissionär Gary Bettman bekräftade under tisdagen att det hela är klart.
– Idag är en historisk dag för vår liga i och med att vi expanderar till Nordamerikas mest innovativa, vackraste och snabbast växande stad, rapporterar NHLSeattle.com.

Klubben, som ännu saknar ett formelt namn, mötte kravet på 10 000 anmälda säsongskort på 12 minuter när man började ta emot anmälningar och har just nu 32 000 anmälningar om säsongskort. Laget kommer in i ligan inför säsongen 2021-22 och kommer att spela i Seattle Center Arena, vars bygge påbörjas omedelbart.

”DE ÄR VÄLDIGT SPORTINTRESSERADE”

Hockey spelas redan i Seattle vars lag Thunderbirds håller till i juniorligan WHL (Western Hockey League). Även om det skiljer lite mellan WHL och NHL kan man få ett hum om vad som väntar i publikväg.

– Det var nog omkring 4000 och när jag spelade hade vi Matthew Barzal och han var ett ganska bra språkrör för hockeyn. Han var avgudad där, säger Gustav Olhaver som spelade för Thunderbirds under säsongen 2015-16.
Man ska komma ihåg att en ny marknad i NHL inte alltid är en inbiten hockeymarknad. Precis som i Las Vegas, vars tidigare erfarenhet av hockey var ECHL-laget Wranglers, finns det utrymme för ”utbildning”
– De gillade när det var slagsmål, säger Olhaver med ett skratt och fortsätter:
– Det kommer absolut att bli en bra hockeystad. De är väldigt sportintresserade över lag i staden. De hade ju basketen (Supersonics) men NFL-laget Seahawks är stort och där finns också Seattle Sounders i MLS.

Till skillnad från Seattles nya NHL-lag, som kommer att spela i centrala Seattle, spelade Thunderibirds i förstaden Kent, ungefär 20 minuters bilfärd från Seattle.
– Jag blev väl kanske inte igenkänd. Kanske om jag hade hetat Mat Barzal, de älskade verkligen honom.

SEATTLE METROPOLITANS(?)

Lagets namn är en bit bort men faktum är att man hade ett lag för ungefär 100 år sedan. Seattle Metropolitans, som det nya laget ryktas heta, blev det andra laget någonsin – och första från USA att vinna Stanley Cup när man gjorde det 1917. Laget försvann 1919.
– Vi spelade en match i Metropolitans-tröjor, berättar Olhaver. De har inte glömt bort det laget, absolut inte avslutar Olhaver.

 

Den här artikeln handlar om: