Sök
Gary Bettman släppte nyheten under fredagen.
Seattle

NHL:s lönetak förväntas stiga nästa säsong: ”Bra för alla”

I dagarna pågår NHL:s årliga ägarmöte. Där diskuterar de 31 klubbägarna bland annat expansionen till Seattle, World Cup samt en potentiell höjning av ligans lönetak. Enligt Sportsnet kommer lönetaket höjas från 79,5 miljoner dollar till 83 miljoner dollar till nästa säsong.

Enligt kanadensiska Sportsnet ska NHL:s kommissionär Gary Bettman ha berättat för de 31 klubbarnas ägare att lönetaket förväntas att höjas från dagens 79,5 miljoner dollar till 83 miljoner dollar säsongen 2019/20. Det innebär en höjning på 3,5 miljoner dollar.
– Det kan bli lite mer, det kan bli lite mindre, berättade Bettman till den samlade mediekåren efter gårdagens möten.

”VERKSAMHETEN MÅR MYCKET BRA”

Lönetaket har stigit stadigt de senaste åren. Så sent som säsongen 2013/14 låg lönetaket på 64,3 miljoner dollar – nästa säsong kan taket vara nästan 20 miljoner dollar högre än så.
– Det faktum att lönetaket stiger betyder att intäkterna fortsätter att öka, vilket betyder att sporten och verksamheten mår mycket bra. Den mår bättre än någonsin. Det är bra för oss och det är bra för spelarna. Det är bra för alla, säger ligans vicekommissionär Bill Daly.

En annan het fråga under ägarmötena är NHL:s potentiella expansion till Seattle. Seattle har sin ägargrupp på plats i Sea Island, Georgia, där mötena hålls, men har än så länge inte suttit med i några möten.

De 31 klubbarnas ägare kommer under tisdagen att hålla en omröstning om laget ska få träda in i ligan. Den nya klubben skulle behöva få tre fjärdedelar av rösterna för att accepteras in i ligan, något de också förväntas få.

Beslut i frågan väntas komma under tisdagen.

Den här artikeln handlar om: