Sök
Sundblad får lämna Örebro
SHL

SHL-klubben byter tränare: ”Bättre än vad vi har presterat”

Örebro Hockey gör förändringar på ledarsidan. Niklas Sundblad och Petri Liimatainen entledigas från sina tjänster och det blir några nya ansikten i staben.
– Vi känner inte att vi fått ut det vi förväntat oss, säger sportchefen NIklas Johansson till klubbens hemsida.

Örebro Hockey parkerar på näst sista plats i SHL med sina 22 poäng. Laget har tre poäng upp till strecket och ligger en poäng före jumbon Mora. Det är inte godkänt betyg för tränarduon NIklas Sundblad och Petri Liimatainen som nu får lämna sina uppdrag.
– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta. Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har lagt ner ett enormt arbete under sin tid här, så ingen skugga ska falla över dem. Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon gruppen, säger klubbens sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Den nya ledarstaben består från och med nu av Niklas Eriksson. Hans assistenter blir två före detta spelare: Henrik Löwdahl och Jörgen Jönsson.
– I Niklas Eriksson kommer vi få in ett annat typ av ledarskap som vi tror kommer passa gruppen och det läge som vi nu befinner oss. Henrik Löwdahl lyfter vi upp från J18. Henrik har ett stort Örebrohjärta och en hockeykunskap som vi vill utnyttja på seniornivå.Jörgen Jönsson har en gedigen meritlista och kommer in med en stor erfarenhet. Han var med och vann SM-guld med Växjö förra säsongen och kommer bidra med en vinnarkultur till hela föreningen, kommenterar Niklas Johansson sin nya stab.

Klubben meddelar att den nya konstellationen ska styra Örebro under den här säsongen.

 

Den här artikeln handlar om: