Sök
Leif Carlsson och Joacim Eriksson.
Västerviks IK

HA-SVEPET: Ännu en förlust för Leksand – Brynäs stjärnmålvakt höll nollan i comebacken

Leksand bara fortsätter förlora. I kväll nollades de mot bottenlaget Västervik. Samtidigt höll Almtunas inlånade målvakt Joacim Eriksson nollan mot Vita Hästen.

KARLSKRONA – KARLSKOGA 3-5

Karlskrona: Justin Crandall, Matt Carey, André Nordstrand
Karlskoga: Fredrik Höggren, Gustaf Franzén, Mikael Eriksson x2, Gustaf Thorell

Karlskoga fortsätter vara ett av HockeyAllsvenskans stora formlag. I kväll vände de 2-3 till 5-3 via tre mål i slutperioden och tog med det sin åttonde seger på de senaste tio matcherna. Mikael Eriksson blev matchvinnare genom att göra 3-3 och sen också 5-3 i tom kasse. Thorell gjorde dock det avgörande målet.

Karlskoga är fyra i tabellen, blott tre poäng bakm tvåan Oskarshamn.

VÄSTERVIK – LEKSAND 3-0

Västervik: Kellen Jones, Alexander Lindqvist-Hansen, Filip Suchy
Leksand:

Sex matcher. Noll poäng. Det är Leksands nattsvarta facit de senaste veckorna. Leif Carlssons manskap har tappat allt vad tätkontakt heter och tvingas se jagande lag under play off-strecket komma inom en kroppslängds avstånd. Carlsson har sagts sitta säkert på sin tränarstol men frågan är hur många förluster till han har råd att inkassera innan han tvingas lämna sin position. Förlustsviten är alltså uppe i sex matcher.

I kväll nollades det tippade topplaget mot Västervik, som därmed bröt en tre matcher lång förlustsvit på hemmaplan.

ALMTUNA – VITA HÄSTEN 2-0

Almtuna: Viktor Hertzberg, Tobias Hage
Vita Hästen:

Almtuna lånade inför kvällens bottenmöte med jumbom Vita Hästen in Brynäs tänkta målvaktsess Joacim Eriksson. Eriksson har varit skadad hela säsongen och skulle inte göra comeback förrän kring jul. Men redan i kväll var han alltså tillbaka i hetluften igen. Debuten för säsongen blev dessutom riktigt lyckad. Den välmeriterade målvakten räddade 19 skott och höll nollan och visade att han är redo för spel även i SHL.

Almtuna ryckte i och med segern ifrån Vita Hästen litegrann och tog sig dessutom upp på säker mark. Noterbart är att Viktor Hertzberg, som skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Almtuna igår, gjorde ett mål.

BJÖRKLÖVEN – SÖDERTÄLJE 3-0

Björklöven: Sebastian Selin, David Lindquist, Alexander Wiklund
Södertälje:

Oscar Masiello räddade 21 skott och höll nollan när Björklöven slog Södertälje med 3-0. ”Löven” tog greppet om matchen redan under matchens första tolv minuter, då de gick ifrån till 2-0. Det resultatet stod sig sedan till slutminuterna då Alexander Wiklund stängde butiken med mål i tom kasse.

Björklöven har tagit 13 poäng av 15 möjliga de senaste fem matcherna och är tre poäng före Södertälje. Det som skiljer dem åt? Strecket som avgör vilket lag som går till Slutspelsserien, och vilket lag som spelat färdigt efter 52 omgångar. Dagens match var med andra ord extremt viktig.

PANTERN – OSKARSHAMN 2-3

Pantern: Nick Olesen, Villiam Haag
Oskarshamn: Nicklas Heinerö x2, Jonas Engström

Vilken vändning! Pantern ledde med 2-0, men via två mål av Nicklas Heinerö och ett av Jonas Engström vände Oskarshamn. Vid förlust idag hade de båda jagande lagen BIK Karlskoga och Västerås kommit ikapp smålänningarna. Men man fick ett stopp på den blödning som inleddes för ett par veckor sedan. Succélaget hade nämligen förlorat fyra raka matcher innan kvällens så efterlängtade seger.

Pantern har nu förlorat fem raka matcher på hemmaplan,

TINGSRYD – VÄSTERÅS 2-5

Tingsryd: Kim Tallberg, Simon Norberg
Västerås: Johan Skinnars, Marcus Bergman, Alexander Younan, Fredrik Johansson x2

Två formstarka lag möttes i kväll i Tingsryd, även om lagen är helt olika ändor av tabellen. TAIF hade poäng i fem raka matcher och succénykomlingen VIK hade åtta trepoängare på nio matcher. Det blev Västerås trend som höll i sig.

Laget är bara tre poäng från andraplatsen. Kvällens seger grundlades efter ett målmässigt ryck då de gick från 1-1 till 4-1.

Den här artikeln handlar om: