Sök
HockeyAllsvenskan och SHL
Västerviks IK

HockeyAllsvenskans besked om serieutredningen: ”Det bör tas med i slutliga förslaget”

Häromveckan presenterade ensamutredaren Ola Lundberg sitt förslag på svensk ishockeys nya serieindelning. Nu har HockeyAllsvenskan kommit med ett uttalande om förslaget.

Ola Lundbergs förslag byggde på att ett lag garanterat skulle gå upp i SHL och ett lag garanterat skulle åka ur. Men till skillnad från nu skulle det också bara finnas en plats att slåss om, ifall Lundbergs förslag går igenom. Nu finns det som bekant två uppflyttningsplatser att kämpa om.

På sin hemsida har HockeyAllsvenskan meddelat att några saker ”behöver lösas” innan förslaget kan gå igenom, även om de i grunden är nöjda med idéerna Lundberg presenterade.
”Dock finns det några praktiska utmaningar i förslaget som bör hanteras, exempelvis ryms inte alla slutspelsmatcher under april. Även möjligheten att spelmässigt kunna få till ytterligare en kvalplats till SHL och HockeyAllsvenskan, utöver de i förslaget garanterade upp och nedflyttningsplatserna, bör tas med i det slutliga förslaget.

GÅR UPP VIA SLUTSPEL

Då HockeyAllsvenskan har lag från hela Sverige ansåg klubbarna att HockeyAllsvenskan även fortsättningsvis bör betraktas som nationell elit”, skriver de.

I ensamutredadens förslag skulle tio HockeyAllsvenska lag via ett slutspel, som fungerar på samma sätt som det i SHL, göra upp om SHL-platsen.

 

Den här artikeln handlar om: