Sök
Olle Lycksell och Tomas Montén
SHL

Han nobbades oväntat från JVM-truppen: ”Väldigt tråkigt”

Många hade Olle Lycksell med i sin JVM-trupp. Men när Tomas Montén presenterade Juniorkronorns VM-lag fanns han inte med.
– Det är klart det känns surt, säger han själv till hockeysverige.se.

Olle Lycksell fanns med i de flesta förhandstipsen när diverse tyckare och experter plockade ut sitt förslag på JVM-trupp. Men väl i skarpt läge fanns Linköpings mångsidige forward inte med.

Han följde uttagningen idag, men fick aldrig se sitt namn ropas upp av förbundskapten Tomas Montén. Många var förvånade – men inte Lycksell själv.
– Givetvis är det väldigt tråkigt att inte komma med. Men samtidigt var det ingen chock. Jag vet att jag har kapacitet att spela där, så det är klart det känns surt. Det är bara att gratulera de andra, som kom med, säger han till hockeysverige.se.

Hade du fått en ”heads up” från Montén att du inte skulle tas ut?
– De har sagt att de skulle höra av sig till en om man skulle komma med. Så jag kände att det nog inte skulle bli något.

I ett oväntat starkt LHC har Lycksell hamnat lite i skymundan, men själv är han nöjd med sitt spel under säsongen.
– Jag vet inte vart gränsen gick för dem, men jag tycker i alla fall att jag gjort en helt okej säsong. Jag har inte gjort alla poäng som jag borde ha gjort och som jag hade velat. Jag har haft lägen att göra mer. Men överlag tycker jag det gått bra. Samtidigt är det många andra som blev uttagna som också gått bra. Det finns många väldigt duktiga spelare och det är en tuff konkurrens.
– Det känns som att de kommer kunna ha fyra linor som kan gå in och producera. Jag har svårt att se att det kommer finnas en kedja som bara går in och stänger ned motståndarna. Alla kommer kunna göra mål.

GLÄDS ÅT LAGKAMRATEN

Ett namn som gjort oväntad succé under säsongen, och som kanske snuvade Lycksell på platsen i JVM, är lagkamraten Johan Södergran. Trots att Södergran kanske var den som konkurrerade ut Lycksell kan den sistnämnde glädjas med genombrottsmannen.
– Det är väldigt kul att vi har två killar i laget som blivit uttagna. Både Adam (Ginning) och framför allt Johan (Södergran). Han har varit grym för oss den här säsongen.

Du känner ingen bitterhet över att han kommit lite från ingenstans och lyckats slå sig in?
– Nej, det vet jag inte. Jag är mest glad. Vi är väldigt bra polare så jag är mest glad för hans skull. Fan, det är bara att kolla vad han gjort den här säsongen. Det är klart han ska ha en plats!
– Men sen är det absolut så att han kommit in i laget den här säsongen. Det var det kanske ingen som hade trott inför säsongen började. Men jag är väldigt glad för hans skull.

Efter en stark start på säsongen har Linköping som lag dippat något mot slutet. Men Olle Lycksell ser med tillförsikt fram emot SHL-säsongens andra halva.
– Vi började ju säsongen väldigt bra innan vi fick en dipp där vi inte vann några matcher. Sen har det varit väldigt mycket ”ge och ta”. Det är en vinst där, en förlust där, en vinst där och så vidare. Vi har inte riktigt haft någon stabilitet.
– Men vi känner att vi har det i oss, att göra något bra. Tommy (Jonsson) har kommit in och fått ihop en väldigt bra grupp. Får vi bara upp effektiviteten lite kan det bli en bra säsong för oss.

Den här artikeln handlar om: