Sök
Robert Ohlsson.
SHL

Guldfavoriten siktar på att komma ur svackan: ”Glömt det hårda jobbet”

Inför säsongen var Djurgården en av favoriterna att vinna SM-guld. Klubben inledde även starkt då man radade upp segrar. Nu har man bara en seger på de fem senaste matcherna och har glidit ner i tabellen utanför topp sex.
– Vi har glömt bort det hårda jobbet, säger tränare Robert Ohlsson till klubbens hemsida. 

Djurgården såg ett tag ut som ett oslagbart lag och ledde SHL under inledningen av säsongen. Men efter skadan på ledande spelaren Jacob Josefsson har det gått knackigt och Djurgården har inte gått att känna igen.

– Jag tror att det som tog oss till toppen var det hårda jobbet i kombination med spelet. Nu kanske vi har försökt spela mer och glömt bort det hårda jobbet, säger Ohlsson till Djurgårdens hemsida.

”JÄVLIGT VIKTIGA MATCHER”

Ohlsson menar att han har ökat intensiteten på lagets träningar för att försöka få fart på dem. Han tycker att det ger effekt och att det börjar se bättre ut. Han beskriver det som att Djurgården börjar bli ett lag som ”kavlar upp ärmarna” igen.

Nu väntar två tuffa matcher mot Skellefteå och Luleå för stockholmarna och Djurgårdstränaren trycker på vikten av att kunna hitta formen igen.

– Jävligt viktiga matcher! Jag känner att vi behöver studsa upp lite nu och visa att vi kan mäta oss med grabbarna från norr. Det blir två bra matcher men det handla om att vinna också, säger Robert Ohlsson.

Efter de närmsta två omgångarna är det dags för landslagsuppehåll där totalt åtta Djurgårdsspelare ska representera det svenska landslaget, trots klubbens dåliga form.

Djurgården ligger just nu sjua i SHL med 36 poäng men med endast tre poäng upp till tvåan Färjestad.

Den här artikeln handlar om: