Sök
TORONTO, ON – MARCH 28: Toronto Maple Leafs Center William Nylander (29) reacts during the third period of the NHL Eishockey Herren USA regular season game between the Florida Panthers and the Toronto Maple Leafs on March 28, 2018, at Air Canada Centre in Toronto, ON, Canada. (Photograph by Julian Avram/Icon Sportswire) NHL: MAR 28 Panthers at Maple Leafs PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1803282858 …
Toronto

Agenten om ryktena kring Nylanders segdragna kontraktstvist: ”William var ledaren hela tiden”

Efter en segdragen förhandlingsprocess blev William Nylanders kontrakt med Toronto klart åtta minuter före deadline i lördags. Nu uttalar sig hans agent Lewis Gross för första gången om den omtalade tvisten och tillbaka visar ryktena om att andra människor påverkat Nylander.
— Ingen skulle klara av att gå igenom det här om någon annan satt i förarsätet, säger agenten till TSN 1050 Toronto.

4:52 pm kanadensisk tid i lördags blev William Nylanders kontrakt med Toronto klart. Åtta minuter före deadline. Igår intervjuades hans agent Lewis Gross om det hela av TSN 1050 Toronto. Nylander har anklagats för att vara girig, men det slår agenten tillbaka mot.
— Vi ville bara ha en rättvis deal, men det var mycket tuffa förhandlingar. Till slut handlade det bara om att göra alla nöjda.

PÅGÅTT SEDAN DRAFTEN

Gross berättar att förhandlingarna med Torontos GM Kyle Dubas ända sedan draften i juni.
— Det var pågående diskussioner under hela sommaren. Men kulmen var i lördags när vi pratade på morgonen, vi pratade igen vid lunch, igen vid klockan tre och sedan vid 16.30, 16.40. William och jag pratade med Kyle tillsammans och tillslut kom vi fram till en överenskommelse.

Agenten berättar också att han inte under någon del av förhandlingarna känt sig säker på att en deal skulle komma på plats.
— Jag kände det först när överenskommelsen var klar. Det var så mycket diskussioner och olika infallsvinklar. Så det fanns aldrig en tid när jag kände att det var i stort sett klart.

INGEN ANNAN SOM STYRT

Det har från flera håll spekulerats i hur mycket pappa Michael Nylander, eller andra rådgivare, lagt sig i förhandlingarna. Gross berättar att det är William själv som suttit i förarsätet.
— William var ledaren hela tiden. Ingen skulle klara av att gå igenom det här om någon annan satt i förarsätet.

Den här artikeln handlar om: