Sök
NEW YORK, NY – DECEMBER 02: The New York Rangers celebrate a goal by Right Wing Jesper Fast (17) during the first period of the National Hockey League game between the Winnipeg Jets and the New York Rangers on December 2, 2018 at Madison Square Garden in New York, NY. (Photo by Joshua Sarner/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA DEC 02 Jets at Rangers PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon181202031 …
Winnipeg

De är NHL:s värdefullaste lag enligt ansedda affärstidningen

NHL är till stor del pengar och business. Igår kom den ansedda affärstidningen Forbes ut med sin lista där de värderat NHL:s värdefullaste lag. För fjärde året i rad toppade New York Rangers.

New York Rangers missade slutspelet förra säsongen. Men trots det ökade de tre procent i värde enligt Forbes och är nu värderade till 1,55 miljarder dollar. Efter dem följer Toronto Maple Leafs (1,45 miljarder), Montreal Canadiens (1,3), Chicago Blackhawks (1) och Boston Bruins (925 miljoner).

De regerande Stanley Cup-mästarna Washington Capitals hamnar tia på listan och deras värde gick upp med 16 procent, till 725 miljoner. Deras motståndare i finalen, Vegas Golden Knights som ifjol gjorde sin första säsong i ligan, är värda 575 miljoner dollar.

Arizona (290 miljoner) är det lag som anses vara minst värda ekonomiskt och nästjumbo är Florida Panthers (295 miljoner). Genomsnittsvärdet på lagen är 630 miljoner dollar. De lagen är också de enda två som minskat i värde. Pittsburgh (650) och Anaheim (460) har gått plus/minus noll och totalt ökade ligans lag i värde med sex procent från fjolårets mätning.

Hela listan finns att läsa här.

Den här artikeln handlar om: