Sök
ANAHEIM, CA – DECEMBER 05: Chicago Blackhawks players greet Defenseman Erik Gustafsson (56) after Gustafsson scored a goal in the second period of a game against the Anaheim Ducks played on December 5, 2018 at the Honda Center in Anaheim, CA. (Photo by John Cordes/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA DEC 05 Blackhawks at Ducks PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon506180512020 …
Nyheter

Världsmästarbacken tangerade sitt målbästa

Chicagos svenske back Erik Gustafsson är knappast den som ska stå för produktionen framåt. Men inatt slog han till med säsongens femte mål och tangerade därmed sitt personbästa från ifjol. Matchen vanns dock av Anaheim Ducks med 4-2.

Efter att inte ha gjort något NHL-mål tidigare i karriären slog Erik Gustafsson till med fem stycken förra säsongen. Inatt tangerade han det när han i den andra perioden reducerade Anaheims 2-0-ledning.

Gustafsson, som fanns med i det guldvinnande VM-laget i våras, har nu gjort tre må på de fem senaste matcherna. Anaheims Jakob Silfverberg gjorde matchens sista mål.

Pontus Åberg och Hampus Lindholm hade varsin assist för Ducks.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 4-2 (2-0,0-2,2-0)

Anaheim: Brandon Montour, Daniel Sprong, Ondrej Kase, Jakob Silfverberg
Chicago: Erik Gustafsson, Alex DeBrincat

Den här artikeln handlar om: