Sök
Joel Persson, Kodie Curran och Janne Pesonen har alla chansen att bli månadens spelare i SHL för november.
Växjö Lakers HC

Har lyst upp novembermörkret – de kan bli månadens spelare i SHL

Idag tillkännagav SHL vilka tre spelare som är nominerade till att kunna bli Månadens spelare i SHL för november. De tre kandidaterna har samtliga gått väldigt starkt under den mörka månaden.

Rögle och Växjö har varit november månads absolut formstarkaste lag och det är spelare från de båda lagen som nu har chans till titeln Månadens spelare.

”OFFENSIVEN HAR LOSSNAT”

Janne Pesonen skrapade ihop sju mål och tre assist under de åtta matcher han spelade i november och jurymedlemmen, tillika C Mores kommentator Lena Sundqvist, kommenterar nomineringen av finländaren.
— Offensiven har lossnat för Växjö den senaste tiden och en av de som dragit det stora lasset där har varit Janne Pesonen. Fram till skadan kom öste han in mål under november månad, säger hon till SHL:s hemsida,

Pesonens lagkamrat Joel Persson har också han gått oerhört starkt.
— Ligans kanske bästa back just nu. Joel Persson har sedan landslagsuppehållet varit stundtals dominant i sitt backspel.

MEST ISTID UNDER NOVEMBER

Från Rögle nomineras Kodie Curran, som efter en trögare inledning av säsongen, nu dominerar i Rögles bakre led. Exempelvis snittade han drygt 26 minuters istid per match under den senaste månaden.
— Rögle ser ut som ett helt nytt lag jämfört med inledningen av säsongen och den som bäst personifierat scenförändringen är passningsskicklige backen Kodie Curran som efter en tung start nu visat upp sin fulla potential. Loggat enorma minuter de senaste matcherna, säger Sundqvist om Curran.

Vinnaren utses på lördag och priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Juryn består förutom av Lena Sundqvist även av representanter från sponsorer, media samt de 14 SHL-klubbarnas lagkaptener.

 

Den här artikeln handlar om: