Sök
Connor McDavid.
Nyheter

McDavid nominerad till Kanadas bästa idrottare: ”Kan vara bäst någonsin”

Edmonton har det tungt i NHL men Connor McDavid är trots det i toppen av poängligan. Nu belönas han för mödan med en nominering till Lou Marsh Trophy som delas ut till den bästa kanadensiska atleten under 2018. 

Connor McDavid är ingen främling till att vinna och nomineras till stora priser. Trots att han bara är 21 år gammal så är hans troféskåp redan fyllt av Ted Lindsays, Hart och Art Rosses. Nu kan han även vinna ett pris utanför hockeyns ramar.

Totalt nomineras sex av de bästa idrottarna från Kanada till priset och McDavid är alltså en av dem. Motiveringen lyder:
”Han var den bästa hockeyspelaren i världen under året; han är topp tre i NHL:s poängliga denna säsongen; han är otroligt snabb och begåvad; och han är utan tvivel den största talangen denna generationen skådat, vilket är anledningen till att han skrev på ett kontrakt värt 100 miljoner dollar. Kan han vara den bästa någonsin? Ja det kan han. Och han gör allt detta samtidigt som han spelar i ett lag som missade slutspel förra året och som förlorat mer än hälften av sina matcher i år och som precis har sparkat sin tränare.”

WAYNE GRETZKY – MESTE MÄSTAREN

Connor McDavid har vunnit NHL:s poängliga två säsonger i rad med 100, respektive 108 poäng. Han har även vunnit Ted Lindsay Award två år i rad som NHL:s bästa spelare, framröstad av spelarna själva. Med det är han den enda spelaren som vunnit priset två gånger innan sin 22:a födelsedag.

Lou Marsh Trophy har delats ut sedan 1936, med undantag för tre år under andra världskriget. Totalt har en ishockeyspelare vunnit priset 13 gånger. Den som har fått utmärkelsen flest gånger är ingen mindre än Wayne Gretzky med fyra segrar. Riktigt där är inte McDavid än då han, än så länge, inte har fått lyfta trofén.

Ingen annan hockeyspelare nominerades men två stycken fick hedersomnämnanden. Dessa två är Hart-vinnaren Taylor Hall och Hart-nominerade Nathan MacKinnon.

Vinnaren utses av flera sportjournalister i Kanada och presenteras 11 december.

Den här artikeln handlar om: