4.07846183 Dec 5, 2018; St. Louis, MO, USA; Edmonton Oilers defenseman Oscar Klefbom (77) celebrates after scoring the game tying goal during the third period against the St. Louis Blues at Enterprise Center. Mandatory Credit: Jeff Curry-USA TODAY Sports IBL …
St. Louis

Svenskbacken poängräddare för Oilers – igen: ”Väntar för att skapa drama”

Det är inte ofta Oscar Klefbom gör mål. Men inatt hände det och det blev synnerlogen viktigt när Edmonton kunde bortabesegra St.Louis med 2-3 efter straffar.

Efter drygt 13 minuters spel var St.Louis i ledningen med 2-0. Men Edmonton skulle komma tillbaka. Först reducerade Ryan Nugent Hopkins tidigt i den andra perioden och sedan var det svensken Oscar Klefbom som slog till med sitt tredje mål för säsongen. Detta med 56 sekunder kvar av ordinarie tid.

Faktum är att alla Klefboms mål den här säsongen har varit synnerligen viktiga. 27 november gjorde han enda målet i segermatchen mot Dallas och två dagar senare gjorde han det avgörande målet i den tredje perioden mot Los Angeles.
— Timingen har varit bra på senare tid. Jag väntar för att skapa drama på isen, skämtade han i en intervju på Edmontons hemsida efter matchen.
— Det ger självförtroende att vinna en match som denna, fortsatte han.

Klefbom hade en bra match i övrigt och utsågs till en av matchens stjärnor. Målvakten Cam Talbot vann sin 100:e seger i NHL-karriären.

På straffar avgjorde sedan Connor McDavid till Edmontons fördel.

St.Louis Blues – Edmonton Oilers 2-3 (2-0,0-1,0-1,0-0,0-1)

St.Louis: Ivan Barbasjev, Brayden Schenn
Edmonton: Ryan Nugent Hopkins, Oscar Klefbom, Connor McDavid