Sök
Pär Arlbrandt tycker till om SHL-klubbarnas jobb med huvudskador.
SHL

Tidigare poängkungen fördömer SHL-klubbarnas arbete mot huvudtacklingar: ”Bara floskler”

Anmälningarna mot huvudtacklingar fortsätter att öka i SHL. I senaste avsnittet av SHL-podden från Betsson går den tidigare poängkungen i SHL, Pär Arlbrandt, till attack mot klubbarnas verkliga jobb mot att få bukt med problemen.
– Utåt låter det mycket bra, men det måste komma från grunden. Inte bara floskler, säger Arlbrandt i senaste avsnittet av SHL-podden från Betsson.

Diskussionen om huvudtacklingar och hjärnskakningar har varit aktuell ett bra tag nu. Representanter från de flesta klubbar har på ett eller annat sätt gått ut och fördömt huvudtacklingar och sagt att de jobbar för att få ett stopp på epidemin.

SHL:s tidigare poängkung Pär Arlbrandt menar att det mesta bara är ett spel för galleriet.
– Jag har fortfarande aldrig varit i en klubb där tränaren eller sportchefen kommer in innan säsongen och verkligen säger “Grabbar, nu tänker vi oss verkligen för. Om ni ser en motståndare som inte är beredd, sikta inte på huvudet, sikta inte på att sänk honom”, säger Arlbrandt i senaste avsnittet av SHL-podden från Betsson.

”KLART ATT DET INTE ÄR NÅGOT MAN UPPMUNTRAR”

Arlbrandt vill se ett tydligare ställningstagande från klubbarna.
– Utåt låter det mycket bra, att det inte är något man uppmuntrar. Det är klart att det inte är något man uppmuntrar men jag skulle vilja se ett tydligare ställningstagande internt. Det måste komma från grunden, inte bara floskler, säger Arlbrandt.

Enligt Sportbladet har det sedan 2013 förekommit drygt 341 huvudtacklingar som på ett eller annat sätt straffats i Hockeyallsvenskan och SHL.

Den här artikeln handlar om: