Sök
Oct 20, 2018; Raleigh, NC, USA; Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) celebrates his second period goal with teammates against the Carolina Hurricanes at PNC Arena. Mandatory Credit: James Guillory-USA TODAY Sports …
Nyheter

Svenskduon målade igen – succélaget hänger på i toppen

Colorado Avalanche har varit ett av NHL:s stora överraskningslag den här säsongen. I natt kunde laget besegra Florida med klara 5–2 på bortais efter bland annat två mål av svenske Carl Söderberg.

Förra säsongen säkrade Colorado Avalanche slutspelsplatsen i en rysarmatch mot St. Louis Blues. Den här säsongen ser Avalanche-supportrarna ut att kunna räkna in en slutspelsplats betydligt tidigare än så.

Coloradosvenskarna Carl Söderberg och Gabriel Landeskog sköt båda in sig i poängprotokollet i nattens 5–2-seger över Florida. Söderberg stod för två mål medan Landeskog producerade ett mål och ett assist i segern. Söderberg står nu noterad för 21 poäng (11+10) på 29 matcher medan lagkaptenen Landeskog har producerat 33 poäng (17+16) på lika många matcher.
– Vi spelade inte riktigt på topp i de två första perioderna. I den tredje perioden började vi få ner puckarna på djupet och det vet vi är ett framgångsrecept. Då lät vi vår fart och forecheck göra jobbet, säger Landeskog till nhl.com.

RANTANENS POÄNGSVIT HÅLLER I SIG

Colorados finske poängligaledare Mikko Rantanen förlängde sin poängsvit till tio matcher när han sköt 1–0 till gästerna i mitten av den första perioden. Den finske succéforwarden har nu samlat ihop 47 poäng (12+35) på 29 matcher för Colorado den här säsongen.

I och med segern skuggar Colorado divisionsrivalen Nashville i toppen av den västra konferensen. Denver-laget har lika många poäng samt en bättre målskillnad, men Predators toppar konferensen i egenskap av fler vinster i ordinarie matchtid och förlängning.

Florida Panthers – Colorado Avalanche 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)
Florida: 
Colton Sceviour (3), Aaron Ekblad (6)
Colorado: Carl Söderberg 2 (11), Mikko Rantanen (12), J.T. Compher (7), Gabriel Landeskog (17)

Den här artikeln handlar om: