Sök
4.07847307 Dec 6, 2018; Vancouver, British Columbia, CAN; Vancouver Canucks forward Elias Pettersson (40) scores against Nashville Predators goaltender Pekka Rinne (35) during a penalty shot during the second period at Rogers Arena. Mandatory Credit: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports IBL …
Vancouver

Ny show av Elias Pettersson

Han skämmer bort oss, pojken från Ånge. Inatt stod Elias Pettersson för ett mål och en assist när hans Vancouver besegrade Nashville på hemmaplan med 5-3. Målet kom på en riktigt läcker straff som överlistade Pekka Rinne.

Vancouver hade fyra raka förluster bakom sig innan Nashville kom på besök. Hemmalaget gick upp till en 2-0-ledning i den första perioden, en av målskyttarna var Alexander Edler och Elias Pettersson stod för framspelningen.

Nashville reducerade i den andra perioden men Vancouver drygade ut försprånget innan Elias Pettersson jobbade till sig en straff i slutet. En straff som han själv la och lurade upp målvakten Pekka Rinne på läktaren med sina kvicka dragningar.

14 mål och 11 assist har nu serverats från Petterssons klubba under säsongen.

Loui Eriksson ökade sedan på för Vancouver innan Nashville reducerade två gånger om.

Vancouver Canucks – Nashville Predators 5-3 (2-0,2-1,1-2)

Vancouver: Alexander Edler, Bo Horvat, Jake Virtanen, Elias Pettersson, Loui Eriksson
Nashville: Ryan Hartman, Colton Sissons, Matt Irwin

Den här artikeln handlar om: